Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 07. 2014. 07:55   >>  08:05 6

HAOS U POZITIVNOJ

Prekid sjednice GO spasio Pajovića

Sjednica GO Pozitivne CG prekinuta je kasno sinoć jer predsjednik partije Darko Pajović nije htio da se nastavi rasprava o njegovom povjerenju.

Izvor Dnevnih novina iz vrha Pozitivne kaže da je jedan od razloga izuzetno žustre, a na momente i preoštre rasprave bio što je Pajović rekao da je jedan od osam potpisnika inicijative za njegovu smjenu i odbornik u Skupštini glavnog grada, kojeg on ne kontroliše i koji nije za saradnju sa opozicijom, jasno aludirajući da bi taj odbornik mogao da glasa suprotno od partije. 

Bilo je jasno da aludira na Luku Rakčevića, koji je jedini odbornik potpisnik inicijative. To je izazvalo buru negodovanje i žestoku raspravu. “Na taj način Pajović je stavio lični interes iznad interesa građana Podgorice", rekao je izvor Dnevnih novina.

Međutim, Luka Rakčević je istakao da je šokiran podmetanjima Pajovića.

“Nikada u životu ne bih podržao one koji su ukrali moju i budućnost svih mladih ljudi Crne Gore. Demokratska smjena DPS-a je preduslov svih uslova. Unutarstranačka pitanja se rješavaju na organima partije, a predsjednik Pajović ne smije žrtvovati interese grada zarad očuvanja svoje pozicije", kazao je Rakčević sinoć Dnevnim novinama.

Sinoć je zamalo došlo do fizičkog obračuna odbornika Pozitivne. Sjednica Glavnog odbora je počela oko 18 sati, a nakon više  pauza, negdje oko 23 sata veća grupa odbornika predvođena poslanikom Pozitivne Dritanom Abazovićem napustila je sjednicu. Abazović je vidno iziritiran govorio da „sjednica neće biti nastavljena i da on ne može da nastavi“.

Nakon što je ta grupa izašla iz prostorija u Moskovskoj ulici u Podgorici i nekoliko odbornika predvođenih poslanikom Mladenom Bojanićem takođe je napuštilo prostorije GO Pozitivne nakon čega je sjednica prekinuta.

Prema nezvaničnim informacijama prekidu sjednice prethodila  je žučna rasprava koja je u par navrata prijetila da preraste u fiziči obračun, što je spriječno od strane prisutnih odbornika.

Potpredsjednik Pozitivne Mladen Bojanić prije nego je napuštio sjednicu GO optužio je predsjednika stranke Darka Pajovića da je slao mejlove sa adrese „Dolje Pajović“ i istakao da je  Pajović htio da kandiduje četiri potpredsjednika da bi imao većinu u stranci.

Predsjednik Pozitivne odgovarajući na te navode kazao je novinarima nakon prekinute sjednice GO  da su optužbe Bojanića „apsolutna neistina“.

Glavni odbor Pozitivne Crne Gore počeo je sinoć izvještajem o dogovoru Evropskog lica Podgorice sa opozicijom oko konstituisanja vlasti u glavnom gradu. Predsjednik partije Darko Pajović pročitao je tekst navodnog sporazuma o saradnji u glavnom gradu. Kasnije se ispostavilo da se radi o tekstu koji nije usaglašen iako je Pajović na konferenciji za novinare tvrdio da jeste.

Glavni odbor se nije izjašnjavao glasanjem o ovom dokumentu, ali je Pajoviću odobrio da ga potpiše. Nakon toga GO je počeo raspravu o inicijativi nekih članova partije da se održi hitna sjednica Predsjedništva stranke, vanredni kongres na kojem će se raspravljati o smjeni predsjednika stranke Darka Pajovića.

Inače u obrazloženju svojih zahtjeva funkcioneri Pozitivne su istakli da Pozitivna u prethodnom periodu nije uspjela da ostvari očekivane rezultate na lokalnim izborima, stranka je nakon parlamentarnih izbora 2012. pretrpjela brojne političke udarce, kao i odlaske odbornika, poslanika, članova GO i ostalih.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније