Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 07. 2014. 08:05 >> 08:04
14

VUKADINOVIĆ SIGURAN

Ponove li se izbori, SDP će nestati

Raspisivanje novih izbora u Podgorici, kao i u nekoliko opština u kojima nije formirana vlast, najviše bi odgovaralo DPS-u, jer bi ta stranka na ponovljenim izborima osvojila apsolutnu vlast, ocijenio je politički analitičar Srđa Vukadinović.

 

On smatra da je SDP svojim ponašanjem, pogotovo ako dobije podršku opozicije za manjinsku vlast, DPS-u „navukla“ koju hiljadu više novih glasova.

Vukadinović je Pobjedi rekao da bi novi izbori najmanje odgovarali SDP-u.

„Poslije ponovljenih izbora SDP-a ne bi bilo na političkoj sceni, na isti način kao što je to bio slučaj u nekim drugim lokalnim zajednicama u kojima su bili izbori, kao u Beranama, Ulcinju, Mojkovcu. Opoziciji takođe ne bi odgovarali novi izbori jer bi došlo do prelivanja glasova SNP-a i DF-a“, istakao je Vukadinović.

Prema njegovim riječima, ono što SDP radi u Podgorici je „političko mučenje“. Vukadinović smatra da je sve to i uvod u vanredne parlamentarne izbore.

„Nije moguće da koalicija DPS-SDP na državnom nivou može funkcionisati nakon svega što se desilo među njima na lokalnom nivou. Vanredni parlamentarni izbori neminovno slijede, i to u najkraćem mogućem roku“, kazao je Vukadinović.

On je itstakao da DPS „dugo bježi od realnosti" i podsjetio da se „još prije godinu i po, nakon velikih mimoilaženja u vladajućoj koaliciji, ukazivalo da su izbori na državnom nivou realnost".

On, ipak, kaže da ako SDP sklopi tzv. manjinsku vladu sa opozicijom, „biće samo topovsko meso koje će poslužiti DF-u da ostvari neke ciljeve“.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније