Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2013. 15:03 >> 14:53

ANALIZA

Lekić mora da odgovori na ključna pitanja

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić moraće, ukoliko želi uspjeh na izborima, da odgovori na ključna pitanja odnosa prema državnosti, nacionalnim simbolima i članstvu Crne Gore u NATO-u, smatra analitičar Zlatko Vujović.

On je ocijenio da je iz štaba predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića uočeno da Lekić izbjegava odgovore na niz ključnih pitanja.

„Kao i da je teren identitetskih pitanja veoma klizav za Lekića, zbog prilično heterogene strukture onih koji ga podržavaju. Očigledno Vujanović pokušava da ojača uporište među suverenističkim biračima, a ujedno da isprovocira reakciju Lekića koja bi ugrozila podršku birača „prosrpske orjentacije“ njegovoj kandidaturi“, rekao je Vujović agenciji MINA.

Vujanović, kako je dodao, procjenjuje da mu kampanja za promjenu nacionalnih simbola nije donijela dovoljno podrške od prosrpskog biračkog tijela, pa pokušava da povrati poljuljanu podršku „suverenističkih“ birača.

„S druge strane, Lekić će morati da odgovori na pitanja iz Vujanovićevog štaba. Posebno na ključna pitanja kao što je odnos prema državnosti, nacionalnim simbolima, članstvu prema NATO integracijama“, kazao je Vujović.

On smatra da je neprihvatljivo da građani ostanu uskraćeni za ključne stavove predsjedničkih kandidata.

„Stiče se utisak da izbjegavanje takvih odgovora Lekiću pravi veću štetu nego i sami mogući odgovori“, naveo je Vujović.

Prema njegovim riječima, u ovom dijelu kampanje, aktivnosti samih kandidata su u sjenci, i trku za izbor predsjednika vode drugi akteri.

„Prije svega lideri partija koje podržavaju kandidate, ali i dio medija. Za očekivati je da diskurs bude više obojen uvredljivim tonovima, i da se kako se bude primicao izborni dan pokušavaju plasirati „afere“ ne bi li se kompromitivao protivnik“, smatra Vujović.

On je kazao da se može očekivati zaoštravanje kampanje pred same izbore.

„Biće interesantno pratiti sučeljavanja predsjedničkih kandidata, jer nijednom nije pošlo za rukom da ostavi ubjedljiv utisak na birače“, rekao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније