Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 07. 2014. 16:15 >> 19:02
20

BOJANIĆ ODGOVORIO

Ne prihvatam Pajovićevu ruku pomirenja

Zakazivanje Kongresa Pozitivne Crne Gore za maj naredne godine još jedan je pokušaj lidera partije Darka Pajovića da raznim manipulacijama ostane na toj poziciji, rekao je poslanik stranke, Mladen Bojanić.

 

On je rekao da ne može prihvatiti ruku pomirenja koju je Pajović ponudio ranije na konferenciji za medije.

„To što je Pajović sazvao Kongres za maj je još jedan pokazatelj da pokušava raznim manipulacijama da ostane još koji dan ili mjesec na čelu stranke. Što se mene tiče on nije moj suštinski predsjednik“, kazao je Bojanić.

Prema njegovim riječima, Pajović mora u skladu sa Statutom da sazove sjednicu Kongresa na jesen, kako je tražilo predsjedništvo i više opštinskih odbora.

Taj kongres u maju, smatra on, može da se održi ali mora jedan i na jesen.

„Što se pružene ruke tiče Pajović je u mojim očima toliko nisko pao da se uz svu dobru volju ne mogu nisko sagnuti da prihvatim ruku za koju vjerujem da je neiskereno ponuđena“, kazao je Bojanić.

Pajović je ranije danas rekao da je cilj Pozitivne smjena DPS-a i formiranje manjinske vlasti u Podgorici i ništa ne smije biti preče od toga, rekao je lider Pozitivne Darko Pajović, navodeći da neće pokleknuti pod velikim pritiscima kojima je izložen.

 

 

Pajović je na konferenciji za medije kazao da razumije da neko želi njegovu smjenu, ali da ne prihvata da je to preče od demokratske smjene vlasti.

On kazao da ne namjerava da poklekne pred onima koji, kako je rekao, od drva ne vide šumu, prenosi agencija Mina.

"Naš cilj je smjena DPS-a, formiranje manjinske vlasti u Podgorici i ništa ne smije biti preče od toga. Razumijem da neko može da smatra da je ostavka Darka Pajovića preča od smjene DPS-a ali ne namjeravam da pokleknem pod bilo kakvim pritiscima koji su veliki", kazao je Pajović.

Kako je rekao, žao mu je zvog svega što se u Pozitivnoj prethodnih dana dešavalo.

"Morali smo biti na većem stepenu političke odgovornosti jer nas na to obavezuje 30 hiljada onih koji su za nas glasali. Nosim najveću odgovornost, kao predsjednik partije, i biću spreman da odgovaram ali nijesam ničim doprinio za ono što se dešavalo", kazao je Pajović.

On je demantovao medijske navode da je rekao da nema povjerenja u odbornike Azru Jasavić i Luku Rakčevića.

"To je brutalna neistina", kazao je Pajović.

Kako je naveo sjednica Glavnog odbora Pozitivne imala je u srijedu veče miran tok.

"Incident su napravili oni koji su tražili moju smjenu. Raspravljalo se o mom povjerenju a na kraju oni koji su prepoznali da nemaju većinu napravili su incident zbog čega je došlo i do prekida sjednice. Nemam problem sa sopstvenim legitimitetom i ta sjednica može da bude nastavljena kad god hoće", naveo je Pajović.

On je zakazao kongres Pozitivne za 26. maja sledeće godine.

Pajović smatra da je to dovoljno dug period da se spuste strasti i da se partija vrati osnovnom cilju a to je demokratska smjena vlasti.

Upitan da li su sa SDP-om postigli dogovor, odgovorio je da je su se koalicinom partnerom dogovorili u načelu.

"Rekao sam da smo se načelno dogovorili i da ćemo sa tim ići na stranačke organe. Načelni dogovor i dogovor nije isto", kazao je Pajović.

Na pitanje smatra li da li je primjerena njegova reakcija nakon što je objavljeno da su funkcioneri Pozitivne zatražili njegovu ostavku, odgovorio je da je čovjek od krvi i mesa.

"Nemam problema da iko zahtijeva što želi, ali ne u momentu kada se pokušava narušiti ono u čemu smo radili prethodna dva i po mjeseca. Neko baš u tom momentu prosljeđuje unutarstranačke incijative medijima i tako pravi opšti haos od svega što smo mukotrpno radili i gradili", odgovorio je Pajović.

On bi volio da stranka, sa njim ili bez njega na čelu, nastavi put ka postavljenim ciljevima.

Abazović: Tražićemo kongres prije maja

Član predsjedništva Pozitivne Dritan Abazović kaže za Televiziju Crne Gore da je iznenađen zakazivanjem kongresa te partije na proljeće, i da će sa ostalim kolegama tražiti ranije organizovanje.

“Nemam šta da kažem specijalno osim da mi je ta odluka zaista iznenađujuća, da ne kažem smiješna. Mi ćemo se ponijeti odgovorno, tražićemo sjednicu Predsjedništva i tražićemo da se tu utvrdi predlog odluke, koju će kasnije, ako bude postojalo raspoloženje, a siguran sam da hoće, eventualni odbor moći da preinači, odnosno da taj termin održavanja kongresa bude mnogo racionalniji, da bude za dva, eventualno tri mjeseca koliko treba zbog njegove pripreme, a ne naredne godine”, kazao je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније