Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 08. 2014. 08:07   >>  08:10 10

ŠABOVIĆ O PREGOVORIMA

SDP kriv, previše odugovlači

Član Predsjedništva SDP-a Džavid Šabović, nakon što je nosilac liste koalicije „Evropsko lice Podgorice” Dragan Bogojević odustao od ponuđene funkcije gradonačelnika glavnog grada jer "ne može da prihvati odgovornost u situaciji kada ne može da računa na stabilnu podršku", rekao je da je SDP kriv što se došlo u ovakvu situaciju.

 

 

„Kriv je SDP, jer smo previše odugovlačili sa donošenjem odluke da idemo sa opozicijom. Time smo ostavili prostor DPS-u da učini sve što može da uništi Pozitivnu. Nadam se da će nam birači vratiti za ovo na izborima“, kazao je Šabović za Dan.

Odluka nosioca liste Evropsko lice Podgorice Dragana Bogojevića, koji je odustao od funkcije gradonačelnika Glavnog grada, zakomplikovala je postizanje dogovora SDP-a i Pozitivne sa Demokratskim frontom i Socijalističkom narodnom partijom o podršci konceptu manjinske vlasti. 

Naime, dovedeno je u pitanje potpisivanje izjave sa ključnim principima buduće lokalne vlasti, na osnovu koje SDP i Pozitivna treba da zatraže podršku od DF-a i SNP-a, piše list.

Dogovoreno je da izjavu potpišu lideri članica ELPG Ranko Krivokapić i Darko Pajović, zatim nosilac njihove liste i odbornici ELPG kojima su verifikovani mandati.

Predsjedništvo SDP-a saopštilo je sinoć da zbog Bogojevićeve izjave nijesu "imali osnova da se izjašnjavju o podršci manjinskoj upravi u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније