Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2014. 16:45 >> 16:45

FINANSIRANJE KAMPANJE

DPS: Dostavili finansijske izvještaje

Demokratska partija socijalista uvijek na vrijeme i na zakonom propisan način dostavlja finansijske iskaze, što je bio slučaj i sa izvještajima koje smo podnijeli nakon lokalnih izbora održanih 25. maja, navode iz DPS-ove službe za informisanje. Reagovanje je, kako navode, uslijedilo nakon konstatacije Centra za demokratsku tranziciju (CDT) da se ne zna koliko su partije potrošile novca u izbornoj kampanji

"Polazeći od činjenice da je DPS svoje zakonske obaveze ispunila i da su izvještaji podnijeti nadležnim državnim organima, morala je biti izuzeta iz ocjene CDT-a da su troškovi partija i dalje nepoznati ili je, makar, trebalo detaljno obrazložiti da zbog takve njihove konstatacije ne postoji odgovornost DPS-a", navode iz partije. 

Upozoravaju da, u svakom slučaju, prilikom saopštavanja utisaka o finansijskom poslovanju političkih partija, počev od državnih organa pa do nevladinih udruženja, treba izbjeći generalno opisivanje.

"Sve partije zasebno vode računa o svom poslovanju, pa bi i te razlike trebalo da konstatuju u javnim nastupima oni koji govore o tim temama. DPS ne želi da se njeni izvještaji, koji su dobili najbolje ocjene od strane revizora, na bilo koji način poistovjećuju sa poslovnim knjigama drugih partija koje su za njih dobile jedva prelaznu ocjenu", zaključuju iz DPS-ove službe za informisanje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније