Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2014. 21:00 >> 21:33
8

ODOGOVOR SUHIHU

Konatar: U Pozitivnoj nema raskola

U Pozitivnoj Crnoj Gori nema raskola, već postoji jasna demokratska većina koja želi da Pozitivna Crna Gora bude jaka građanska stranka koja će još jače nastaviti ka cilju zbog koga je osnovana, a to je smjena DPS-a i demokratizacija Crne Gore, tvrdi član Predsjedništva PCG Miloš Konatar, jedan od osam potpisnika zahtjeva za smjenu lidera stranke Darka Pajovića, komentarišući današnju izjavu funkcionera SDP-a Đorđija Suhiha.

Podsjetimo, Suhih je kazao da su raskol u Pozitivnoj Crnoj Gori, dan pred dogovor o manjinskoj upravi i nepouzdanost i neizvjesnost polovine koalicije koja treba da vrši manjinsku vlast, dovele do odustajanja Dragana Bogojevića od mjesta nestranačkog nosioca liste ELP.

Pozitivna Crna Gora je, kako kaže Konatar, u potpunosti posvećena dogovoru za formiranje nove vlasti u Podgorici i smjeni DPS-a. On tvrdi da ta stranka nije postavljala nikakve specijalne uslove, niti na bilo koji način odugovlačila pregovore za formiranje nove vlasti. Takođe kaže da su dva odbornika PCG dala nedvosmislenu podršku Bogojeviću, ili bilo kom kandidatu kojeg dogovore ELPG, DF i SNP, da bude gradonačelnik Podgorice.

“Dešavanja u Pozitivnoj Crnoj Gori su unutarstranački proces, koji ne može biti alibi nedostatku hrabrosti gospodina Suhiha i SDP-a da izađu iz zagrljaja DPS-a i odreknu se funkcija i lične koristi koje nisu u interesu građana Podgorice. Dva mjeseca smo čekali SDP da skupi hrabrost i gospodina Krivokapića da ubijedi svoje predsjedništvo. Ako treba, čekaćemo još, jer dogovor o smjeni DPS-a i novoj vlasti u Podgorici, nema alternative”, naveo je Konatar u reagovanju.

Konatar na kraju još jednom apeluje na čelnike koalicije ELPG, Ranka Krivokapića i Darka Pajovića, da nađu održivo rješenje za formiranje vlasti i smjenu DPS-a u Podgorici.

“Formiranje nove opozicione vlasti nema alternativu, jer će nova vlast u Glavnom gradu predstavljati uvod u opšte-društvene i političke reforme u Crnoj Gori”, zaključio je Konatar.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније