Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 03. 2013. 19:10 >> 19:00
6

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Vujanović: Lekić vodi negativnu kampanju

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović kazao je da protivkandidat Miodrag Lekić nema stav ni o jednom važnom državnom pitanju, niti izborni program, pa se opredijelio za negativnu kampanju, uvrede i podmetanja, pa će građani Crne Gore moći da vide Lekićevo pravo lice.

Vujanović je, u intervjuu Radio Beranama, rekao da jedino što Lekić može da ponudi na predsjedničkim izborima jeste krajnje negativna kampanja. Istakao je da Lekić nema stav ni o jednom važnim državnom pitanjiu, niti ima izborni program. Izbornu kampanju sveo je na kritike i ponavljanja jedne te iste ispričane priče o kriminalu i korupciji.

„Lekić će ubjedljivo izgubiti. Što više bude vodio negativnu kampanju, podmetao i bavio se insinuacijama, to će mu rezultat biti lošiji“, kazao je Vujanović.

On je podsjetio da Crna Gora ne bi ostvarila napredak u evropskim integracijama da nije bilo rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Dodao je da je očekivao da će Lekićeva kampanja biti negativna, ali nije očekivao da će biti ispod onog nivoa odnosa na kojem su bili Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Srđan Milić na prošlim predsjedničkim izborima.

„Lekić negativno govori ne samo o meni , nego i o Milu Đukanoviću i Svetozaru Maroviću. Tu ne možete da odredite koga on više vrijeđa i prema kome se teže ophodi“, naveo je Vujanović.

Saopštio je da je netačna Lekićeva tvrdnja da ni u jednom slučaju nije odbio da potpiše zakon usvojen u Parlamentu.

„Nije tačno da nijesam ni u jednom slučaju odbio da potpišem zakon. U dva vrlo osjetljiva slučaja, zakon o službenicima i namještenicima i zakon o konfliktu interesa, odbio sam da potpišem te zakone. Veliko mi je zadovoljstvo, kao pravniku, da je u oba slučaja parlament to prihvatio i napravio korekciju na temelju mog odbijanja“, istakao je Vujanović.

„Moj odnos prema zakonima jeste u skladu sa onim što mi daje ustavni kapacitet funkcije predsjednika države. Lekić očigledno sebe zamišlja kao nekoga ko bi bio iznad Skupštine Crne Gore, Vlade, Ustavnog suda i Ustava što je nemoguće i što je opasno“, kazao je predsednički kandidat DPS-a.

Dodao je da čudi takvo Lekićevo zalaganje, posebno što se radi o osobi koja je dugo bila u državnoj službi i to na osjetljivim mjestima kao što su ministar inostranih poslova i ambasador.

„Međutim, Lekić se odlučio da se tako predstavi Crnoj Gori i drago mi je što je iskren. Upoznajemo ga u jednoj novoj dimenziji , kazao je Vujanović i poručio da je spreman na TV duel sa Lekićem.

„Nemam čega da se stidim. Da sam imao čega da se stidim ne bih se prihvatio kandidature. Sve što sam radio – radio sam javno. Lekić nema ništa da nađe protiv mene kao nedostatak, pa zbog toga iz nekog naftalina pokušava da mi nađe bilo šta, naveo je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS je saopštio da se Lekić opredijelio za otvorenu destrukciju prema Vladi Crne Gore.

„Ne možete se odnositi prema premijeru tako što ćete na maksimalno negativan način govoriti o onome što on radi. Toliko podmetanja, insinuacija i neprijatnih poruka o jednom premijeru odavno nijesam čuo od nekog ko je predsjednički kandidat. Kad saberete šta su tri prethodna protivkandidata saopštavali za premijera - to je neuporedivo manje nego što radi ovaj jedan. Očigledno je da Lekić ima namjeru da pravi destrukciju Vlade Crne Gore“, kazao je Vujanović, dodajući da je Vlada stabilna, a tako će biti i ubuduće.

On je naveo da Lekić ne razumije šta predsjednik Crne Gore treba da radi.

Time je pokazao da bi jedino unio nestabilnost u sistem i zaustavi razvoj Crne Gore i napredak u integracijama.

„Takvim stavovima Lekić efikasno radi u korist svoje štete“, saopštio je Vujanović, dodajući da neće odgovarati na uvrede Lekića.

„Spreman sam da izdržim sve što kaže, neka podmeće što god hoće, neka mu je sa srećom i neka mu je oprošteno. Neka Lekić pokaže sebe Crnoj Gori onakvim kakvim stvarno jeste“, kazao je predsjednički kandidat DPS-a. On je ukazao da Lekić nema stav ni o jednom važnom državnom pitanju.

„Pokušao sam da mu postavim nekoliko važnih državnih pitanja, ali vidim da je on čovjek koji nema stav. On ni na jedno pitanje ne odgovara, već se služi uvredama“, naveo je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je saopštio da je uvijek vodio državnu politiku koja je bila u interesu svih građana Crne Gore, dodajući da je dobio podršku svih partija manjinskih naroda.

„Podržale su me albanske nacionalne partije, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, a dobio sam podršku i od Liberalne partije. Uvijek sam se ponašao kao predsjednik svih građana. Jesam Crnogorac i ponosan sam na to, ali su sve manjine u mojoj politici i onome što sam radio prepoznale i njihov interes“, istakao je on Dodao je da se uvijek zalagao da Crna Gora ima otvorene i prijateljske odnose sa svim susjedima, a posebno sa Srbijom.

„Zalažem se za bratske, prijateljske i partnerske odnose Crne Gore i Srbijem, uz vječno poštovanje nezavisnosti dvije države i dva bliska naroda“, istakao je Vujanović.

Ukazao je da se ne smije zanemariti činjenica da između Crne Gore i Srbije postoji širok prostor ekonomske saradnje, koji treba maksimalno iskoristiti.

„Mi imamo mnogo zajedničkih ekonomskih oblasti u kojima smo prirodni saradnici – pruga Beograd-Bar, Luka Bar, turizam, robna razmjena. Ko misli da se naši odnosi trebaju graditi na antisrpstvu u Crnoj Gori i na anticrnogorstvu u Srbiji – taj ne razumije i ne poznaje naše odnose“, saopštio je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je poručio Srbima u Crnoj Gori da se niko neće bolje od njega zalagati za njihove interese i za dobre odnose sa Srbijom. Dodao je da ga je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uvjerio da želi iskreno partnerstvo sa Crnom Gorom i da nikada neće ugroziti crnogorsku nezavisnost.

Vujanović je ponovio da se zalaže za opstanak KAP, navodeći da bi gašenje te fabrike donijelo niz negativnih efekata.

„Uvesti stečaj znači zatvaranje KAP-a. Ko traži uvođenje stečaja taj u suštini traži gašenje KAP-a, a prestanak proizvodnje definitivno bi značilo nepopravljivu štetu za Crnu Goru“, istakao je on.

Vujanović je rekao da Berane raspolažu sa značajnim razvojnim potencijalima, koje što prije treba staviti u funkciju boljeg života.

On je podsjeti da je u razvoj Berana u prethodnih pet godina uloženo 38,1 miliona eura, navodeći da taj grad ima tri velike razvojne šanse – stavljanje u funkciju aerodroma Berane, za šta postoji zainteresovanost turskih partnera, formiranje biznis zone i izgradnja mini hidrocentrala.

„Uvijek sam promovisao razvojne potencijale Berana i Vasojevića, a to ću raditi i ubuduće“, poručio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније