Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 03. 2013. 22:53 >> 22:42
1

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Lekić za sučeljavanje sa Vujanovićem pred mladima

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić, nezadovoljan je tokom dosadašnje izborne kampanje zbog, kako je kazao, ponašanja protivkandidata i njegovog tima.

„Tokom kampanje s druge strane čuo sam dosta neistina i  uvreda na moj račun, a na koje nijesam bio u prilici da odgovorim u dijalogu sa mojim protivkandidatom. U dosadašnjem toku kampanje izostalo je ono što je uvijek prisutno u demokratskim društvima, a to je da se stvore uslovi za  javni dijalog o ozbiljnim problemima koji pritiskaju Crnu Goru, o ekonomskoj, moralnoj, političkoj i ustavnoj krizi. Umjesto dijaloga imamo etikete i podmetanja«, kazao je Lekić i pozvao protivkandidata, Filipa Vujanovića, na sučeljavanje mišljenja pred mladima.

»Želim, na sceni demokratskog dijaloga, da se sučelim sa svojim protivkandidatom da bi iznijeli činjenice, a ne da sa distance saopštavamo problematične riječi i konstrukcije. Zato iz Kolašina pozivam svog protivkadidata da se sastanemo, ne samo u TV studiju već i u amfiteatru pred studentima i drugim zainteresovanim, kako bi se vidjelo ko priča istinu, a ko ne”, kazao je Miodrag Lekić.

Lekić je potom govorio o svom programu, u slučaju pobjede na aprilskim izborima.

“Primarna politička inicijativa u slučaju moje pobjede biće uspostavljanje pravne države, dekriminalizacija crnogorskog  društva, ekonomski oporavak Crne Gore, te izlazak iz moralne krize u kojoj se Crna Gora nalazi što nije lak zadatak, jer predsjednik nema u formalnom smislu velika ovlašćenja. U suštinskom smislu,  neko ko je izabran narodnom voljom, stiče legitimitet da pokreće inicijative vezane za određene pojave u društvu, te da sarađuje sa institucijama države tamo gdje postoji njen interes, a da se konfrontira tamo gdje postoje kriminalizovane radnje”, istakao je Lekić.

On smatra da mu aktuelna vlast ne može naći nijednu grešku, jer, kako je dodao, nikada nije bio upleten u kriminalne radnje.

“Đukanović, više u strahu i delirijumu, iznosi neistine na moj račun. Nikada niko u Crnoj Gori nije tako bestidno govorio laži, kao što je to danas uradio Đukanović. Služi se nestinama, jer mi ne mogu naći nijednu kriminalnu i korupcionašku aferu, u koju sam bio upleten. Nikada nijesam pripadao tom svijetu, za razliku od njih”, kazao je Lekić.

Goran Danilović, šef izbornog štaba Miodraga Lekića, pozvao je Kolašince da iz tog grada zajednički pošalju poruku hrabrosti cijeloj Crnoj Gori.

“Nemojte da se vajkate, nemojte da mislite da će neko drugi umjesto vas osloboditi ovo društvo. Znajte da je nama najlakše od kada postoji Crna Gora, nemojte sebe da lažemo,  da mislimo kako je teško, kako je strašno teško kada vas ucijene poslom, sjetite se kako je bilo kada se gubila glava za slobodu, kako je bilo stotinama godina,  pa se nije dalo, zato poručimo sa ovog mjesta da svak od nas treba da uradi koliko može za državu za otadžbinu i ona neće propasti“, kazao je Danilović.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније