Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 08. 2014. 09:48   >>  09:50 4

VUJANOVIĆ U PEKINGU

Đinping: Podrška ulaganjima u CG

Crnu Goru, državu sa dugom istorijom i bogatom kulturom, Kina doživljava kao važnog partnera u jugoistočnoj Evropi, kazao je predsjednik Ksi Đinping. On je, u razgovoru sa crnogorskim kolegom Filipom Vujanovićem, naglasio da je Crna Gora uključena u program investicione podrške Kine državama centralne i jugoistočne Evrope.

„Imajući u vidu iskreno prijateljstvo dvije države, on je saopštio spremnost Kine da nastavi i unaprijedi ukupnu saradnju, posebno u oblasti ekonomije. Iskazao je punu spremnost podrške ulaganjima u saobraćajnu i energetsku infrastrukturu“, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Crnogorski predsjednik je kineskom kolegi prenio zadovoljstvo zbog sadržajne saradnje Crne Gore i NR Kine u svim oblastima, saglašavajući se da je saradnja u oblasti saobraćaja, pomorstva i energetike najveća šansa ekonomskog partnerstva.

Konstatovao je da su već preuzeti brodovi za „Crnogorsku plovidbu“ pokazali visok kvalitet i izrazio očekivanje da će istog kvaliteta biti dva broda „Barske plovidbe“ koji će biti preuzeti ovog i narednog mjeseca.

„Predsjednik je posebno iskazao zadovoljstvo potpunom spremnošću kineskih kompanija CCCC i CRBC da odmah započnu izgradnju autoputa Smokovac – Mateševo, uz očekivanje da EXIM banka dobije državnu podršku za ažuriranje donošenja odluke o kreditu. Ovo tim prije što je odluka EXIM banke u završnoj fazi pa bi državna podrška za njeno donošenje ubrzala finalnu odluku o kreditu“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik NR Kine je sa zadovoljstvom prihvatio poziv Predsjednika Vujanovića da zvanično posjeti Crnu Goru.

Na sastanku je učestvovao ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović kao i više visokih članova državnog i partijskog rukovodstva NR Kine.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније