Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 08. 2014. 14:11 >> 18:21

OPOZICIJA NAPUSTILA GLASANJE

Veselin Vukićević na čelu Žabljaka

Na predlog odbornika koalicije DPS-SDP, koja je na lokalnim izborima 25. maja osvojila većinu u Skupštini, za predsjednika opštine Žabljak danas je izabran nosilac izborne liste te koalicije Veselin Vukićević, pošto je dosadašnjem predsjedniku Žabljaka, Isailu Šljivančaninu istekao drugi petogodišnji mandat.

Za Vukićevića su glasali samo odbornici vladajuće koalicije, pošto su odbornici opozicije predhodno napustili sjednicu i njihov kandidat za predsjednika Opštine, nosilac liste SNP-a Milanko Ćetković, povukao kandidaturu, jer su neki odbornici DPS-a glasali javno.

Predsjednik Skupštine, Vidoje Tomčić dao je pauzu i pozvao odbornike opozicije da se vrate na sjednicu i da se glasanje ponovi, što su oni odbili. Odbornici opozicije tražili su da se tri glasa odbornika koji su glasali javno ponište i glasanje nastavi.

Novoizabrani predsjednik Opštine, Veselin Vukićević, kazao je da ga čeka mnogo posla, ali da će uz pomoć svojih saradnika i državnih institucija nastojati da Žabljak učini gradom u kome se ostaje i živi.

"Žabljak kao i sve druge sredine u Crnoj Gori, uz sve prednosti koje ima, opterećen je brojnim problemima privrednim i socijalnim kao i izraženom migracijom stanovništva. Moj cilj će biti da se okrenem mladim ljudima, da stvorimo ambijent za kvalitetan život na Žabljaku jer ovdje može tako da se živi, da stimulišemo mlade da dolaze u Žabljak i da ovdje nađu svoju egzistenciju", kazao je Vukićević i najavio da će među njegovim prioritetima biti rješavanje problema u turizmu i drvopreradi.

Vukićević je istakao da će biti predsjednik svih građana Žabljaka.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније