Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 08. 2014. 11:10 >> 19:58
2

VERIFIKOVALI MANDAT

Gojković: HN ide ka novim izborima

Na vanrednoj sjedinici Skupštine opštine Herceg Novi nije bilo kvoruma, ali to nije spriječilo skupštinsku manjinu da verifikuje novi skupštinski mandat Miljanu Boškoviću iz SNP. Nakon toga vanredna sjednica Skupštine, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata odbornicima, prekinuta je i biće nastavljena naredne sedmice.

Predsjednica hercegnovske Skupštine Danijela Đurović saopštila je da kvorum nije bitan za verifikaciju novog mandata, kao i da su se pozvali na zaključke Opštinske izborne komsije, čiju sjednicu nije sazvao predsjednik komisije smatrajući da njen sastav nije legitiman.

Skupštinska manjina je inicirala sastanak OIK-a i tako, kako kažu, dobili zakonsku osnovu da verifikuju novi odbornički mandat.  

Podsjetimo manjina koju predvodi SNP, je ranije konstatovala prestanak odborničkog mandata Bogdanu Kočetanoviću, bivšem član te stranke, koji je zbog konflikta interesa morao da napusti odborničku funkciju.

U DPS-u smatraju da je današnja verifikacija mandata Boškoviću urađena nezakonito, jer nije bilo kvoruma da zasijedanje počne, te da  je Bogdan Kočetanović i dalje odbornik. 

Herceg Novi ide ka novim izborima

Predsjednik hercegnovskog Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Obrad Gojković kazao je da je na zahtjev Socijaldemokratske partije (SDP) i Narodne stranke (NS), napravljena pauza, kako bi napravile dodatne konsultacije sa odborničkim klubovima.

Inicijativu ta skraćenje mandata Skupštini podnijelo je 13 odbornika SNP-a, NOVE, Pokreta za promjene i Narodne stranke. Gojković smatra da Herceg Novi ide ka novim izborima.

“Imamo samo Demokratsku partiju socijalista (DPS) kojoj nijesu u interesu novi izbori i bivše odbornike SNP-a, koji se danas nijesu pojavili i koji su jedini decidno izjavili da su protiv skraćenja mandata. Vidjećemo sledeće sedmice šta će biti”, rekao je Gojković agenciji Mina.

SNP, Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Novska lista i NS imaju 16 odbornika, a za skraćenje im je potrebna podrška i dva odbornika SDP-a.

Rada Đaković, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније