Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 08. 2014. 17:05   >>  17:04 2

DPS ODGOVARA

SNP i DF kriju korupciju u Kolašinu

Iz Demokratske partije socijalista su ocijenili da ''pravno neutemeljeno, politički blijedo, a nadasve neistinito i podmuklo izgledaju saopštenja Socijalističke narodne partije i Demokratskog fronta u pokušaju prikrivanja očite političke korupcije koju su počinili u Đuđevini, u opštini Kolašin''.

''Zašto u pismima upućenim predstavnicima EU i ukupnoj javnosti nijesu objasnili kako su uspjeli da sa 15 glasova za dvije nedjelje izgube njih 12, dok su njihove kolege iz DF sa 17 glasova pali na nulu i kako je treća partija za to vrijeme na biračkom mjestu na kome pravo glasa ostvari 70-tak građana uspjela da se sa 0 lansira do 27 glasova, samo da bi DPS-u uzeli jedan mandat? Zašto principijelni i moralni SNP nije u pismu naglasio da su krivi u Kolašinu, koliko su krivi u Herceg Novom? Dok im je odbornički klub bio jedinstven nije im smetalo da svoje članove i odbornike postave na nekoliko funkcija, jer im je to bilo zakonito dok su bili skupa. Čim je nastao rusvaj u toj partiji, koji su sami, bez ičije pomoći izazavali, sjetili su se da treba primjenjivati zakon'', navode u DPS-u.

Primijenili su ga, kako ocjenjuju iz DPS-a, protivzakonito.

''Ako su pravni "stručnjaci" iz SNP zaboravili, nije javnost, da su indentične pravne situacije u Herceg Novom i Andrijevici tumačili na različite načine. Ono što su tvrdili u Andrijevici, negirali su Herceg Novom. Uostalom, njihovu i pravnu i političku doktrinu su najbolje prepoznali građani, zato im i daju sve manje glasova. Nekada najbrojnija partija u Parlamentu, sada se samo u nijansama po snazi razlikuje od juče osnovane  Pozitivne Crne Gore. Politička sudbina će im biti ista. Od Herceg Novog pa nadalje'', kažu u DPS-u.

''Nedorečenost izbornih zakona na kojima su upravo insistirale opozicione partije, zatim očigledna politička korupcija u režiji SNP i DF i omogućavanje biračima da glasaju sa neispravnim dokumentima su razlozi današnjeg političkog stanja u Kolašinu. Demokratska partija socijalista poštuje volju građana Kolašina i do kraja će insistirati i svoj politički autoritet založiti da se ona verifikuje na zakonom predviđen način. Za razliku od drugih mi tražimo pravna rješenja kako da se do kraja legitimiše izborni rezultat i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti, a politička nasilja DF-u i SNP-u će građani znati da naplate'', poručili su iz DPS-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније