Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 03. 2013. 19:48 >> 20:04
10

ODGOVORNOST OSTAJE

DPS: DF vraća protivusluge od 5 miliona

Kompletan Demokratski front je, za manje od 24 sata, mobilisan da ustane u odbranu lika i djela čovjeka čije ime niko nije izgovorio prije njihovih reagovanja. Koga, kako i zašto su prepoznali u priči o ubistvima Duška Jovanovića i Zorana Đinđića, paljenju stranih ambasada i pokušaju zaustavljanja evropskog puta dvije države, neka oni objasne, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Nova srpska demokratija pozvala je, ranije danas, Vrhovnog državnog tužioca da hitno sasluša premijera Đukanovića zbog izjave o nalogodavcu ubistva glavnog urednika Dana Duška Jovanovića.

Đukanović je juče kazao da Jovanovića ubio onaj ko ga je najviše koristio dok je bio živ i da je on bio "njegov i poslodavac Miodraga Lekića i onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put". 

„Ne čudi njihova reakcija, jer je očigledno došlo vrijeme da vrate protivusluge u vrijednosti od pet milona eura još iz vremena silnih združenih napora u pokušaju gašenja Crne Gore u godinama prije referenduma, o čemu su ranije informisana državna tužilaštva i Crne Gore i Srbije“, navode iz DPS-a.

„Kada budu objasnili svoje veze, angažmane i zadatke iz tog vremena, postaće jasno ko je kome poslodavac, ko bespogovorni izvršilac, ko je kakvu ulogu igrao, kakve su planove imali, a ko su bile žrtve“, tvrde iz vladajuće partije.  

Iz te partije tvrde da to što se zloupotrebom velikih tragedija i larmanjem o saslušanjima pokušavaju prikupiti jeftini dnevnopolitički poeni, ne mijenja ničiju ulogu niti umanjuje odgovornost u ovoj priči. U tolikoj galami, zaboravili su samo jedan „detalj“ – upravo oni su bili najbliži saradnici ovih koje su prepoznali i stali im u odbranu, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније