Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 03. 2013. 22:41 >> 10:07
4

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Vujanović: O uvredama neću, potrošio bih kampanju

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović, sa skupa u Beranama poručio da je od protivkandidata Miodraga Lekića očekivao kampanju u kojoj će saopštiti svoje stavove, a ne uvrede. Vujanović je ponovio odluku da na Lekićeve uvrede ne uzvraća, „jer bih na to potrošio kampanju. Oprostio sam mu, gledaću ga nadalje kao poslanika i građanina, jer sve što je radio, radio je na svoju štetu“.

Iz Berana Vujanović je Lekiću opet uputio dva pitanja koja se tiču državnopravnog statusa Crne Gore.

„Pitam ga još jednom zašto bi glasao da je bio ovdje na dan referenduma za nezavisnu Crnu Goru ili državnu zajednicu? Drugo pitanje je zašto je Lekić, onda kada sam raspisao referendum, 23. marta, na sastanku alternativne četvorke u Podgorici, bio za to da se izjašnjavanje odloži“. Odgovor, kako je kazao, očekuje samo zbog toga da bi se makar malo iskristalisao stav njegovog protivkandidata.

Vujanović je, ipak, uvjeren da će i ovaj pokušaj polemike biti uzaludan, jer je „do sada uvidio da Lekić nema ni stava ni vizije“.

„Lutajući između Mandića i Medojevića, on se potpuno izgubio“.

Potpredsjednik DPS Svetozar ocijenio je Vujanovićevog protivkandidata kao gubitnika.

„Mene ne interesuje ovaj što gubi, nikad nije ni dobio, osim što su mu dali. A davali su mu i komunisti, CK, Orlandić, Kontić, Đukanović, Milošević, Koštunica…Sve je potrošio u inostranstvu i vratio se kao gubitnik da pobijedi samo sebe, jer Filipa Vjanovića neće moći“, poručio je Marović.

Dodao je da će Lekićeva jedina „pobjeda“ u izbornom porazu biti saznanje da se u Crnoj Gori „ne pobjeđuje na proputovanju“.

 

Na izbornoj konvenciji u Petnjici, Vujanović je ponovio da očekuje ubjedljivu pobjedu.

„Na izborima u Petnjici uvijek smo pobjeđivali, a ovog puta očekujem da će pobjeda biti još ubjedljivija. Pobijedićemo za dobro Petnjice i  Berana i naše Crne Gore, za bolji život svih građana“, istakao je Vujanović.

„Petnjica će postati opština u vremenu koje se mjeri vrlo kratkoročno. Dao sam to obećanje i ispuniću ga. Završili smo duge, brojne i zahtjevne procedure.  Očekujem od svih u parlamentu da glasaju za novu opštinu - 22. u Crnoj Gori, kazao je on.

Predsjednički kandidat DPS se i u Petnjici osvrnuo na protivkandidata. Podsjetio je da je Lekića pitao da se izjasni da li je za članstvo Crne Gore u NATO ili protiv.

„On je na to odgovorio, ismijavajući NATO: Šta će NATO-u Crna Gora, Makedonija, BiH, što NATO ne pozove Japan, Australiju ili Izrael. Niko živi ne zna šta je Lekić htio da kaže.

Kaži Lekiću da li si za ili protiv NATO-a ? Nemoj da  ismijavaš NATO.  U pitanju je velika alijansa 28 država. Nemoj da ne poštujemo te države, jer alijansa je budućnost od koje će Crna Gora imati i ekonomsku i političku korist“, saopštio je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je kazao da Lekić ne poštuje zakonodavnu vlast, poručujući da neće potpisivati zakone.

„Pozivam Lekića da pročita Ustav, da bi razumio da je Crna Gora  građanska  država utemeljena na vladavini prava" naveo je Vujanović.

On je saopštio da Lekić želi i da destabilizuje Vladu Crne Gore i izazove nove parlamentarne izbore.

„On Đukanoviću podmeće, pravi insinuacije, vrijeđa ga i time pokazuje kakav bi bio njegov odnos prema Vladi Crne Gore. Lekić bi da sruši izvršnu vlast i da izazove nove parlamentarne izbore“, kazao je Vujanović.

Vujanović je danas posjetio i Lubnice, gdje je razgovarao sa mještanima tog područja beranske opštine o unapređenju kvaliteta života.

Vujanović je kazao da je potrebno valorizovati izdašne potencijale Gornjih sela, kako se dalje ne bi smanjivao broj stanovnika tog područja.

„Izvjesno će se graditi put Berane-Lubnica-Jelovica-Kolašin. U pitanju je saaobraćajnica koja će omogućiti bolji kvalitet života na ovim  prostorima " naveo je on.

Vujanović je pozvao žitelje Gornjih sela da iskoriste mogućnosti Investiciono-razvojnog fonda, Ministarstva poljoprivrede i MIDAS programa, kako bi obezbijedili porodično preduzetništvo.

„Pozivam vas da posredstvom opštine Berane,  Investiciono-razvojnog fonda, Ministarstva poljoprivrede i MIDAS programa obezbijedite mogućnost kreditiranja za razne oblike porodičnog preduzetništva, koji kroz dar prirode Bjelasice, možete da organizujete“, saopštio je on.

Vujanović je dodao da prostor Gornjih sela ima dobru razvojnu šansu i u  izgradnji mini hidroelektrana.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније