Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2013. 08:55 >> 08:47
9

REAGOVANJE

Koštunica: Monstruozne optužbe

Predsjednik Demokratske stranke Srbije i bivši predsjednik Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Koštunica nazvao je monstruoznim, mračnim i podmuklim optužbe crnogorskog premijera Mila Đukanovića da stoji iza ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića.

 

Koštunica je, kako prenosi Dan, pitao Đukanovića da li su mu ruke čiste i savjest mirna po pitanju ubistva Jovanovića.

Koštunica je kazao da je pogrešno mislio da, kako je rekao, Đukanović ipak, mora imati nešto u sebi od poznate crnogorske čestitosti i da mu ne može pasti na pamet takva vrsta podlosti da ubijene ljude koristi da bi tokom izbora sačuvao vlast.

,,Tim prije što sam od ubistva Jovanovića pa do osamostaljivanja Crne Gore imao više puta obavezu da razgovaram sa Đukanovićem i prilikom tih brojih susreta on nije nikada, makar u uvijenoj formi, imao hrabrosti da iznese svoje današnje izmišljotine“, naveo je Koštunica.

Đukanovićeve optužbe koje ga povezuju sa Jovanovićevim ubistvom su, prema njegovim riječima, mračne i podmukle.

,,Radi se o jednoj skoro bolesnoj potrebi da me, ni manje ni više, poveže sa ubistvom Jovanovića“, naveo je Koštunica.

,,Vrijeđati ubijenog novinara lažno tvrdeći da sam bio njegov poslodavac posebna je vrsta bezobzirnosti. Vjerujem da u Crnoj Gori ne postoji običaj da se klevetaju ubijeni ljudi,a posebno ne oni za koje ni do danas nije otkriveno ko ih je ubio“, poručio je Koštunica.

On je, povodom navoda o paljenju ambasade u Beogradu, kazao da bi Đukanović morao da zna da je to stvar Srbije ,,i da on ne bi trebalo da se miješa u posao koji nije njegov“.

Đukanović je u ponedjeljak kazao da je Jovanovića ubio onaj ko ga je najviše koristio dok je bio živ i da je on bio ,,poslodavac i Jovanovića i Lekića i onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put, i koji je svojim destrukcijama pred Briselom pokušavao Crnu Goru da omete na njenom evropskom putu“.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније