Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 08. 2014. 08:49 >> 09:46

UOČI KONFERENCIJE

Štajnmajer: Njemačka "radi" za Balkan

Njemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izjavio da konferencija u Berlinu o Zapadnom Balkanu podvlači da se Njemačka i dalje snažno angažuje za cjelokupni region.

U Berlinu se danas održava konferencija "Zapadni Balkan", na kojoj će učestvovati visoki zvaničnici država regiona - Crne Gore, Srbije, Albanije, BiH, Makedonije i Kosova, Hrvatske i Slovenije, Njemačke i Evropske unije.

"Želimo da iskoristimo ovaj sastanak kako bi odali priznanje dosadašnjem napretku regiona na putu u Evropsku uniju. Istovremeno, raspravljaćemo o pitanjima koja su odlučujuća za brzinu i uspjeh približavanja Zapadnog Balkana EU. Tom prilikom, biće riječi i o tome kako države, pa i u okviru regionalne saradnje, mogu da unaprijede neophodne reforme", rekao je Štajnmajer, saopštila je njemačka vlada. 

Štajnmajer je kazao da se "raduje što u Berlin dolaze njegove kolege iz svih država Zapadnog Balkana i drugi aktivni partneri". 

"Upravo u svjetlu aktuelnih međunarodnih kriza u našem susjedstvu, sa svojim kolegama želim da se konsultujem kako zajedničke evropske vrijednosti i interese pojačano možemo da izrazimo kroz jednu jedinstvenu evropsku spoljnu politiku", rekao je on.

U okviru konferencije o zapadnom Balkanu njemačke vlade, Štajnmajer će u 15 sati primiti na konsultacije šefove diplomatija devet zemalja kao i jednog člana Evropske komisije u Vili Borsig u Berlinu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније