Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2013. 12:55 >> 12:45
1

OCJENA

Konjević: Izjava Đukanovića u kontekstu kampanje

Izjava premijera Mila Đukanovića o ubistvu urednika Dana, Duška Jovanovića, data je u kontekstu predsjedničke kampanje i ne može da doprinese ponovnom otvaranju tog slučaja, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Đukanović je u ponedjeljak kazao da je Jovanovića ubio onaj ko ga je najviše koristio dok je bio živ i da je on bio „poslodavac i Jovanovića i Miodraga Lekića“.

Prema Konjevićevim riječima, ta izjava je data u svijetlu aktuelne predsjedničke kampanje.

„Ne bih ulazio u tumačenje izjava Đukanovića i Lekića, mislim da je to stvar podgrijanih političkih tenzija i nije nešto što može da dovede do ponovnog otvaranja tog slučaja“, rekao je Konjević novinarima.

Konjević smatra da bi Đukanović i Lekić saopštili da znaju nešto o odgovornima za ubistvo Jovanovića.

„Siguran sam da bi oni, kao ozbiljni i odgovorni ljudi, da imaju neka konkretna saznanja pomogli policiji i tužilaštvu i da ne bi to čuvali za sebe, već bi podijelili sa institucijama koje se tim bave“, rekao je ministar.

Konjević je rekao da je saglasan sa premijerom Đukanovićem da borba protiv korupcije nije na nivou kom bi trebalo da bude.

„Nijesam zadovoljan stanjem u tom sektoru. Aktivnosti u tom segmentu mogu biti kada budemo imali konkretne rezultate, to u ovoj oblasti podrazumijeva da policija zajedno sa tužilaštvom ima konkretne optužnice i otvorene finansijske istrage“, dodao je on.

Konjević je ocijenio i da je vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Slavko Stojanović, na tu funkciju postavljen u skladu sa zakonom.

Novi konkurs će, kaže Konjević, biti raspisan nakon predsjedničkih izbora.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније