Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2013. 16:33   >>  16:22

VLADA CRNE GORE

Vlada formira novu Komisiju za razgraničenje Prevlake

Ministar vanjskih poslova Igor Lukšić najavio je da će Vlada formirati novu Komisiju za razgraničenje poluostrva Prevlaka, ta da očekuje da će zvanični Zagreb i Podgorica taj problem riješiti bilateralno, a ne međunarodnom arbitražom.

Lukšić je rekao da su pregovori sa Hrvatskom u razvojnoj fazi, nakon što je njihov početak okončan prihvatanjem protokola o privremenom režimu granice.

"Vlada će na sjutrašnjoj sjednici donijeti odluku o formiranju Komisije za razgraničenje koju će voditi šef diplomatije i koja će imati za cilj da konačno riješi pitanje Prevlake", rekao je Lukšić odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini.

Poslanik Demokratskog fronta Emilo Labudović pitao je Lukšića u kojoj su fazi pregovori sa Hrvatskom o Prevlaci, ocjenjujući da se taj problem konstantno "gura pod tepih".

Lukšić je kazao da još ima prostora za bilatelarni dogovor dvije zemlje, bez međunarodne arbitraže. "Ne isključujem mogućnost arbitraže ukoliko ne uspijemo da se dogovorimo bilateralnim sporazumom", precizirao je on.

Lukšić je saopštio da će u novoj Komisiji za razgraničenje, pored članova iz njegovog resora biti predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za nekretnine i domaći eksperti iz međunarodnog prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније