Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

01. 09. 2014. 08:07   >>  08:09

BOJANIĆ SAOPŠTIO

Traže novu partijsku sjednicu

Članovi Pozitivne Crne Gore ponovili su zahtjev za održavanje sjednice, kako bi razmotrili situaciju u Podgorici i pokazali jedinstvenu podršku formiranju manjinske vlasti, kazao je potpredsjednik te partije, Mladen Bojanić.

 


Osam članova Predsjedništva, predvođenih Bojanićem, krajem jula je podnijelo inicijativu za zakazivanje vanrednog kongresa koji bi se održao do kraja oktobra i na kojem bi bilo izabrano novo stranačko rukovodstvo.



Uz Bojanića i Abazovića inicijativu su potpisali i Dragan Ćiro Cvetković, Goran Đurović, Nikola-Necko Koćalo, Luka Rakčević, Emin Duraković i Miloš Konatar, zamjerajući Pajoviću pad podrške Pozitivne među biračima i loše međuljudske odnose u stranci. Pajović ih je optužio da inicijativom razbijaju stranku i kvare pregovore o formiranju manjinske vlastiSocijaldemokratske partije ( SDP) i opozicije u Podgorici, a nakon toga prekinuti su pregovori o formiranju vlasti u Podgorici.

“Sasvim je dovoljno vremena da predsjednik pripremi i sazove sjednicu na kojoj bi razmotrili situaciju u Podgorici, donijeli odgovarajući zaključak, pokazali jedinstvo po pitanju formiranja vlasti sa opozicijom i tako uskratili mogućnost SDP i nosiocu liste Evropsko lice Podgorice da alibi za svoju neodlučnost traže u dešavanjima u Pozitivnoj”, kazao je Vijestima Bojanić.

On je rekao da su članovi predsjedništva ponovo tražili od stranačkog rukovodstva da organizuje sastanke sa lokalnim rukovodstvima, na kojima bi se razmotrila situacija u partiji

“Ponovo smo zatraži li održavanje sjednica Predsjedništva sa svim lokalnim organizacijama Pozitivne kako bi ih u direktnoj i otvorenoj komunikaciji upoznali sa unutarstranačkim problemima. Ovo vidimo kao jedini ispravan put u pružanju punih i istinitih informacija svim članovima partije”, kazao je Bojanić.

On je poručio da slijedi i utvrđivanje predloga odluke za održavanje izbornog vanrednog kongresa za 25. oktobar.

“Ne možemo dozvoliti da bilo ko kupuje vrijeme i stvari gura pod tepih do maja naredne godine”, kazao je Bojanić.

Potpredsjednica Pozitivne, Azra Jasavić, tvrdi da je sjednica već odavno zakazana za prvu sedmicu septembra, navodeći da Bojanić sada pokušava da postigne političke poene u
javnosti.

Ona je kazala da je stranačko rukovodstvo posvećeno formiranju vlasti u Podgorici, a da ostale problem treba riješavati na partijskim organima.

“Ovakvo ponašanje potpredsjednika upućuje na zaključak da je njemu od smjene vlasti u Podgorici bitnije lično pozicioniranje ili stvaranje prostora za neuspjeh pregovora ELP i opozicije, iz samo njemu poznatih razloga. Politički je nedosljedno i licemjerno da se povučete iz predizborne kampanje, a da onda aktivno kritikujete rezultat i svojim ponašanjem i djelovanjem otežavate pregovore”,kazala je Jasavić.

Ona je upozorila da iznošenje u javnost unutarstanačkih inicijativa smanjuje manevarski prostor dogovora o formiranju vlasti u Podgorici.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније