Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 03. 2013. 22:30   >>  23:25 2

ŠEF DIPLOMATIJE

Lukšić: Jelićeva izjava neodmjerena ili neprecizna

Šef diplomatije Igor Lukšić smatra da je izjava Zorana Jelića da jedno zaposlenje donosi četiri glasa, neodmjerena ili neprecizna. On je potvrdio da je o aferi "Snimak" razgovarao sa evropskim kolegama.

 

"Ta tema ne može proći nezapaženo. Ako me pitate da li bih odobrio zloupotrebu javnih sredstava u smislu povećanja broja glasova, naravno da to ne bih odobrio, i tome bih se usprotivio. Ako bih primjetio da je zagovaranje takve politike zaista počelo da se primjenjuje“, objasnio je Lukšić u intervju Atlas televiziji.

Na pitanje da li su njegove evropske kolege zadovoljne takvim objašnjenjem, potpredsjednik Vlade je rekao: "Moj utisak je bio da jesu."

On nije želio direktno da odgovori na pitanje da li je tačno da je zbog njegovog protivljenja Vladan Joković povukao kandidaturu za direktora policije. A, da je taj prijedlog došao do vlade, šef diplomatije je rekao da "bi se u tom slučaju mnogo lagodnije izjašnjavao ako bi prethodno bila razriješena afera „Listing“ što, nažalost nije slučaj“.

Lukšić je ocijenio je da je pitanje rješavanja sudbine Kombinata aluminijuma odloženo zbog politickih kalkulacija. U slučaju da država preuzme KAP, Lukšić ne očekuje da teret padne na građane jer bi većinu finansijskih obaveza, kako kaže, snosila sama kompanija. Na pitanje da li osjeća dio lične odgovornosti zbog situacije u KAP-u, Lukšić odgovorio: "U mjeri onoga što je bilo moguće uraditi“.

Šef diplomatije je rekao i da je vrijeme pokazalo da su protesti koje su sindikat i dio nevladinog sektora organozovali tokom njegovog mandata zbog uvođenja poreza euro po euro i poskupljenja struje, bili politicki motivisani. S obzirom na to da su izbori prošli, razumije zašto niko nije dizao glas protiv kriznog poreza na plate i zamrzavanja penzija, koje je uvela vlada Mila Ðukanovica.

U vezi sa ubistvom braće Gojačanin u Baru Lukšic je istakao: "Sama po sebi tragedija je bila grozan događaj i neprihvatljiv, nisam siguran da je bilo moguće da odgovarajuće službe pokreću postupak samo na bazi uvjerenja, pretpostavljam da je bilo potrebno pripremiti odgovarajuću podlogu."

"Međutim, nažalost ponekad nešto mora da se desi da bi se uspostavio mehanizam ili bolja koordinacija ili saradnje ili obezbjedili bolji rezultati u nekom budućem vremenu“, rekao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније