Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

16. 09. 2014. 07:57   >>  07:56 1

MARIĆ O ROŽAJAMA

Koalicija počiva na interesu

Lokalni sukobi partija koje su u savezu na državnom nivou, pokazuju da vladajuća koalicija ne počiva na principima već čistom interesu, ocijenio je Boris Marić iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).


Komentarišući sukobe funkcionera Bošnjačke stranke (BS) i Demokratske partije socijalista (DPS) u Rožajama, Marić je rekao da takve situacije nijesu neočekivane u sistemu gdje je "partijski važniji od opšteg interesa".

"Te situacije su korisne za razumijevanje crnogorskg sistema, jer ogolijevaju sve one devijacije na koje opozicija i civilni sektor ukazuju godinama. I to upravo od onih koji institucije zloupotrebljavaju. Ukazuju i da DPS više nema neprikosnoveni autoritet kod manjih partija", rekao je Marić, prenose Vijesti.

Nakon što je BS uz podršku Socijaldemokratske partije preuzela vlast u Rožajama, nova gradska uprava podijelila je 34 rješenja o otkazima zaposlenima u admnistraciji, što su u DPS nazvali političkim obračunom.

Marić smatra da je DPS u Rožajama postao žrtva partijskog zapošljavanja koje je sam stvorio.

"DPS očigledno nije navikao da trpi posljedice činjenica da jači svoj interese postavljao kao primarni, a da slabiji mora da trpi. Najveću odgovornost za uspostavljanje takve prakse ioma DPS, a mnoge partije su je prihvatile kao jedan od načina djelovanja", rekao je Marić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније