Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2014. 09:20   >>  09:18 5

ROŽAJE

BS: Nijesmo podlegli nepotizmu

Reagujući na izjave čelnika rožajskog DPS-a, koji skreću pažnju da je nova vlast u Rožajama podlegla nepotizmu, iz Bošnjačke stranke saopštavaju da je bivši predsjednik opštine, Nusret Kalač, poslove u lokalnoj upravi, Centru za socijalni rad, Domu zdravlja i drugim javnim ustanovama, isključivo potčinio i rezervisao za svoju rodbinu.

"Njegov brat Hajran Kalač, je direktor Doma zdravlja, drugi brat, Ramo Kalač je radio na rukovodeće mjesto u Gradskoj biblioteci a treći brat je primao platu u resoru gradskog zelenila. Snahu, koja posjeduje srednju stručnu spremu  je zaposlio u Zavodu za zapošljavanje u Rožajama,  na mjestu koje bi trebalo da pokriva radnik sa Visokom školom. Kalačeva supruga, radila je u biblioteci Gimnazije. Sinovicu Denisu Kalač, zaposlio je na pripravnički staž 1.01. ove godine na teret budžeta Opštine. Ismeta Hasanagić, Kalačeva rođena sestra, zaposlena je u Prvoj banci, dok njen sin Armen Hasanagić, obavlja pripravnički staž od 1. januara ove godine, na teret budžeta opštine", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke koje prenosi Pobjeda.

Ističu da je Kalač, osim najbližih, uhljebio i bliske rođake.

"Sekretar Sekretarijata za uređenje prostora Arbin Kalač, je bliski rodjak bivšeg predsjednika. Javni tužilac Hajran Kalač je još jedan u nizu od bližnjih Kalačevih rođaka. Direktor Pošte, Bećir Kalač, je brat od strica bivšeg gradonačelnika, dok je njegova supruga Mensura Kalač, zaposlena u Atlas banci. Šemso Hot, predsjednik Sindikalnog povjereništva, šurak je bivšeg predsjednika, a Zineta Hot, Kalačeva šurnjaja, pomoćnica je direktora Srednje stručne škole.  Nabrajanju ne bi bilo kraja da se ne završava njegova uža rodbinska veza. Samo u periodu od 23. marta ove godine u lokalnoj upravi i javnim ustanovama upošljeno je 11 osoba iz plemena Kalač. Zbog ovolikog broja upošljenih Kalača, gradom je kružila priča da se Mjesna zajednica Kalače preselila u lokalnu samoupravu", stoji u saopštenju BS, u kojem se navodi da je isti slučaj i sa ostalim visoko kotiranim funkcionerima lokalnog DPS-a, čija četiri člana porodice zapravo primaju pet plata.

"Posljedica konstantne hajke bivšeg predsjednika na rad lokalne uprave, posljedica je straha da će njegova nedjela biti otkrivena te da će krivično biti gonjen. Milionski dugovi Opštine nisu nastali zbog krupnih investicionih projekata već su predstavljali akt samovolje pojedinca, odnosno Kalača, koji je rasipao novac građana na zabave, alkohol i provod. Nakon završene sistematizacije, građani Opštine će imati održivu lokalnu upravu sa stručnim i profesionalnim kadrovima, koji neće biti proizvod samovolje pojedinaca", tvrde iz BS-a.

U toj stranci navode da su građani Rožaja iznenađeni činjenicom koliko je lokalni DPS u posljednje vrijeme postao medijski aktivan.

"Obzirom da su im birači okrenuli leđa, ova partija je postala marginalna u našoj opštini. Bivši predsjednik se još jednom ogriješio o radnike koje je nezakonito zapošljavao pokušavajući da ih člancima ponovo obmane", navodi se u saopštenju BS.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније