Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 09. 2014. 13:03 >> 16:12
3

U PONEDJELJAK O GRADONAČELNIKU

Suhih predsjednik Skupštine

Funkcioner Socijaldemokratske partije Đorđije Suhih izabran je danas za predsjednika Skupštine Podgorice. Suhih je, na sjednici parlamenta Glavnog grada, dobio 31 glas odbornika koalicije koju predvodi Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratske partije. Suhih je za ponedjeljak zakazao sjednicu Skupštine na kojoj će biti izabran Gradonačelnik Podgorice. Koalicionim sporazumom DPS-a i SDP-a predviđeno je da to mjesto pripadne DPS-ov kandidatu Slavoljubu Stijepoviću.

Za sekretara Skupštine izabran je pravnik Veselin Vukčević.

Odbornici Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore napustili su konstitutivnu sjednicu, jer nije prihvaćen njihov predlog da se sačeka izvještaj Opštinske izborne komisije u vezi sa verifikacijom mandata novim odbornicima DPS-a.

Sjednici ne prisustvuju odbornici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore. Odbornici DF nijesu došli na sjednicu, dok su predstavnici SNP i Pozitivne napustili zasjedanje.

Predstavnici SNP-a i Pozitivne su, na početku sjednice, kazali su da je odbornik DPS Momčilo Vujošević na nelegitiman način izabran da predsjedava Skupštinom.

Oni su tražili i da bude odgođena verifkacija mandata za četiri odbornika DPS-a, jer su smatrali da je za to neophodan izvještaj OIK. Sekretar podgoričkog parlamenta Slavka Maraš i Vujošević su ocijenili da je sve urađeno po Poslovniku i Zakonu.

Odbornici su, većinom glasova, odbili predlog SNP i Pozitivne da se da pauza i sačeka mišljenje OIK o spornim pitanjima. Nakon te odluke, predstavnici SNP i Pozitivne su napustili sjednicu, poručujući da ''neće da budu dekor i učestvuju u farsi i pravnon nasilju DPS-a''.

Oni su apelovali na Suhiha da ne pristane da na takav način bude izabran za predsjednika Skupštine i podsjetili ga da su ranije neke odluke bile "obarane pred sudom".

Suhih je rekao da ne želi da radi na naregularan način, ali da Skupština ima odluku OIK-a. On je rekao da će kada bude izabran zatražiti sastanak sa odborničkim klubovima i tražiti objašnjenje OIK-a o spornim pitanjima. U podgoričkom parlamentu DPS ima 29 odbornika, DF 17, SNP osam, SDP dva i Pozitivna tri.

(Mina)

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније