Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2014. 08:02 >> 08:57
5

MAĐARSKI AMBASADOR

Poša: U NATO krajem 2015.

Ambasador Mađarske u Podgorici Kristijan Poša ocijenio je da Crna Gora ima realnu šansu da dobije poziv za NATO krajem 2015. godine.

 

On je istakao da je intenzivirani dijalog dobar okvir za to da naša zemlja bude u fokusu pažnje i da bude u centru saradnje sa Alijansom.

„Ovo je tako jedinstvena šansa koju Crna Gora treba da iskoristi. Lično mislim da je crnogorska elita svjesna ove mogućnosti i da zna kako to treba ispuniti“, kazao je Poša u intervjuu za Pobjedu.

Komentarišući spremnost da Crna Gora doboje poziv za članstvo u Alijansi, on je kazao da su poruke koje su poslate sa nedavno završenog samita u Velsu pozitivne ne samo za Crnu Goru, već i za region.

To, smatra on, pokazuje da NATO, bez obzira na promjene spoljnopolitičkih okolnosti, nije izgubio sluh prema državama kojima je cilj ulazak u Alijansu.

„Ovo možemo da shvatimo i kao poruku državama u regiji da od Crne Gore uče kako ići naprijed na evroatlantskom putu. U ovom procesu je važan element da je samo Crna Gora dobila ovako jasnu poruku. Definicija je jednostavna - vrata su vam otvorena za dobijanje pozivnice do kraja 2015. Godine“, rekao je Poša.

Samit u Velsu je, navodi on, pitanje Crne Gore delegirao na nivou ministara vanjskih poslova.

„I time po mom saznanju, prvi put u istoriji Alijanse se stvorila mogućnost da jedna država ne treba da čeka na sljedeći samit, nego može i ranije da dobije poziv. Ovu mogućnost Crna Gora i njeni lideri treba da shvate kao veoma povoljnu odluku. NATO članice koje su u susjedstvu regiji Zapadnog Balkana, poput Mađarske, smatraju ovo jedinstvenom prilikom koju bi vrijedjelo iskoristiti“, kazao je Poša.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније