Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 03. 2013. 21:17 >> 21:18
9

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Vujanović: Srbi imaju razloga da me glasaju

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović poručio je da očekuje da ga na predsjedničkim izborima podrže i građani Crne Gore koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi jer, kako je naveo, za to imaju dosta razloga.

„Smatram da Srbi u Crnoj Gori imaju dosta razloga da glasaju za mene. Promovisao sam dobru, otvorenu i srdačnu saradnju sa Srbijom i zalagao se da imamo partnerske i bratske odnose, na bazi vječnog poštovanja dvije nezavisne države i dva bliska naroda“, kazao je Vujanović u intervjuu Radiju Bijelo Polje.

On je rekao da, zbog takve politike, očekuje glasove Srba koji ne glasaju DPS.

„Tako je bilo i na prošlim predsjedničkim izbora. Ti ljudi su prepoznali da sam promovisao politiku dobrih odnosa sa Srbijom“, pojasnio je Vujanović.

On je naglasio da se ponosi time što ima podršku manjina jer su, kako je kazao, manjine ponos Crne Gore.

Vujanović je istakao da se uvijek zalagao da Crna Gora ima otvorene i prijateljske odnose sa svim susjedima.

„Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima, već samo otvoreni prostor za saradnju“, kazao je predsjednički kandidat DPS-a.

On je poručio da će i naredni mandat posvetiti boljem kvalitetu života građana Crne Gore, privlačenju stranih investicija, dobrim odnosima sa susjedima i ubrzanju evropskih i evroatlanskih integracija.

Vujanović je kazao da je zadovoljan svojom dosadašnjom izbornom kampanjom jer je, kako je naveo, u svim opštinama koje je do sada posjetio naišao na visoko razumijevanje onoga što su efekti njegove politike i njene projekcije u narednom periodu.

On je ponovio da se njegov protivkandidat Miodrag Lekić opredijelio za negativnu izbornu kampanju.

„To je dokaz da je on svjestan poraza i da želi da taj poraz bude što manje ubjedljiv. Lekić nema stava i vizije, već se odlučio za negativnu kampanju i lične uvrede“ kazao je Vujanović i poručio da on neće odustati od pozitivne kampanje.

Prema njegovim riječima, to što se Lekić odlučio da se „njegove tribine svedu na omalovažavanje ljudi, nije nimalo diplomatski“.

„On se drugačije predstavio u parlamentarnpoj kampanji, i na osnovu toga dobio jedan značajan broj glasova, ali se sada opredijelio za negativnu kampanju“, kazao je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS je istakao da je vodio državnu politiku koja je bila u interesu svih građana Crne Gore, dodajući da je dobio podršku svih partija manjinskih naroda, a očekuje i podršku birača Socijaldemokratske partije.

„Oni koji se zalažu za vrijednosti Crne Gore, kao nezavisne države i njen ugled u međunarodnoj zajednici, prepoznaju vrijednost politike koju sam vodio i promovisao“, kazao je Vujanović.

On je naglasio da će novi predsjednički mandat u značajnom dijelu posvetiti maksimalnom ubrzanju evropskih i evroatlanskih integracija Crne Gore.

Vujanović je podsjetio da je Crna Gora ostvarila značajan napredak na putu ka Evropskoj uniji, a tokom irskog predsjedavanja očekuje da će se otvoriti i zatvoriti poglavlje 5. koje se odnosi na javne nabavke, kako bi i u toj oblasti imali najveće evropske standarde.

On je ponovio da se zalaže za opstanak Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), navodeći da gašenje te fabrike ne bi bilo dobro rješenje.

„Uvesti stečaj znači zatvaranje KAP-a. Ko traži uvođenje stečaja taj u suštini traži gašenje KAP-a, a prestanak proizvodnje definitivno bi značilo nepopravljivu štetu za Crnu Goru“, smatra Vujanović.

On je istakao da Bijelo Polje ima niz izuzetnih ekonomskih resursa koje treba u potpunosti staviti u funkciji, i podsjetio da je u prethodnih pet godina u taj grad uloženo 71,2 miliona EUR „što pokazuje da se o infrastrukturnim potrebama tog grada izuzetno vodilo računa“.

„Moj naredni mandat biće da promovišem sve razvojne projekte Bijelog Polja, da pomognem ionako dobar kontakt lokalne samouprave sa Vladom, ali i sa međunarodnim organizacijama koje se bave razvojem lokalnih jedinica“, poručio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније