Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 09. 2014. 20:08 >> 20:18
15

VUJANOVIĆ PORUČIO

"Zukorlić ne može djelovati u Crnoj Gori"

Nadležnosti muftije sandžačkog Muamera Zukorlića imaju granicu i on ne može da djeluje u Crnoj Gori koja ima svoju Islamsku zajednicu, poručio je predsjednik države Filip Vujanović.

“Muftija treba da zna da ono što je njegova nadležnost ima svoju granicu, da ne prelazi na prostore Crne Gore, jer ovdje djeluje Islamska zajednica i on ne može mimo islamske zajednice, po onome što je i suština islama i njenog djelovanja u islamu, da djeluje na ovom prostoru”, istakao je Vujanović.

Predsjednika poručuje da se u Crnoj Gori mora čuvati jedinstvo, što kako dodaje islam i promoviše.

“Ljude ne treba razdvajati po vjeri. Islam to ničim nije zaslužio. Ja sam ubijeđen da će i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, a i vjernici biti posvećeni tome da očuvaju jedinstvo, jer to i jeste jedna od poruka Kurana i poruka Muhameda koji je u Kuranu i u svim onim propovijedima na vrlo jasan način saopštio”, zaključio je Vujanović.

Vujanović na drugoj strani kaže da veoma poštuje sve što radi reis Islamske zajednice Rifat Fejzić.

“On je zaista u svim svojim aktivnostima pokazao privrženost Crne Gore i pokazao spremnost da u okviru Islamske zajednice afirmiše vrijednosti Crne Gore u islamu, i da afirmiše i dobru saradnju sa ostalim vjerama i vrlo podržavam sve što on radi. Apsolutno sam ubijeđen da to veoma cijeni država i da je u tom smislu država i spremna da nastavi, poštujući naravno odvojenost vjere i države, sve ono što je uvažavanje aktivnosti Islamske zajednice", ističe predsjednik države.

Vujanović je podsjetio na ranije izrečen stav reisa da Islamska zajednica Crne Gore djeluje na cijeloj teritoriji države.

"Od njega sam čuo vrlo jasne, vrlo iskrene i vrlo dosljedne konstatacije i namjere da se to sačuva i ja sam ubijeđen da će Islamska zajednica Crne Gore sačuvati svoju prepoznatljivost, sačuvati svoju snagu promocije pravog islama. Promocija pravog islama, kao i svake prave vjere, veliki je interes Crne Gore. Prema tome ja se ne bojim za sudbinu Islamske zajednice u Crnoj Gori i nemam niti malo sumnje da će reis na bilo koji način odstupiti od onoga što je interes islama i Islamske zajednice”, poručio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније