Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 10. 2014. 08:00   >>  07:58 7

KNEŽEVIĆ TVRDI

Nema raskola u DF-u

Poslanik DF-a Milan Knežević rekao je da će nova stranka, koju će formirati on i njegova partijski Predrag Bulatović osnažiti DF.

 

 

Poručio je i da se u vladajućoj partiji uzalud nadaju „jer nema nikakvih raskola u DF-u“. On je, kako prenose mediji, komentarišući politiku prema NATO-u rekao da nije tajna da će se zalagati za to da se odluka o članstvu donese na referendumu.

„Gdje će građani slobodno moći da se izjasne. Što se tiče naše političke grupacije mi se zalažemo za vojnu neutralnost, odnosno smatramo da je za Crnu Goru najbolji okvir Partnerstvo za mir", rekao je Knežević. 

Kad je riječ o državnim simbolima, rekao je da „u potpunosti poštujemo i istoriju i sve ono što predstavlja državni, istorijski i duhovni kontinuitet Crne Gore".

Knežević, međutim, nije želio da govori o imenu stranke, navodeći da će to svakako biti partija koja će afirmisati ideje socijalne pravde, građanskog društva, borbu protiv svih vrsta diskriminacije, jasno određenje prema identitetskim pitanjima i prema vještačkim podjelama koje su otvorene u crnogoskom društvu posebno na relaciji između Crnogoraca i Srba.

„Kako god se zvala stranaka i kada god bude formirana ona će i dalje ostati unutar Demokratskog fronta kao jedan od konstituenata", kazao je Knežević.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније