Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 10. 2014. 18:21   >>  18:29

DPS-SDP U PODGORICI

Funkcije stručnom partijskom kadru

Najviši funkcioneri podgoričkog DPS-a i SDP-a ne vide ništa sporno u tome što bi funkcije u Glavnom gradu trebalo da dobiju ne samo oni koji su najbolji na konkursu, već koji su istovremeno spremni da sprovode programske principe tih partija. Govoreći o kontroli poslovanja gradske uprave dok je na čelu bio Miomir Mugoša, predsjednik Skupštine, Đorđe Suhih, obećao je da će na čelu radne grupe koja će obavljati ovaj posao biti opozicioni odbornik. DPS je obećao da neće praviti problem u sprovođenju kontrole i revizije.

"DPS je pristalica toga da se moraju ispoštovati zakonske procedure. Svi koji budu učestvovali na tim konkursima imaće jednake šanse da ostvare rezultat, odnosno da budu birani. Naravno, da bi se to ostvarilo, moraju da se ispunjavaju određeni programski zadaci, programski zadaci SDP-a i DPS-a, koji su zajednički, koji su približno isti. Biće birani oni najstručniji, koji zadovoljavaju i koji prihvataju programe DPS-a i SDP-a", kaže Momčilo Vujošević iz DPS-a.

Upitan da li je takva lokalna samouprava onda depolitizovana Vujošević dodaje da ipak nije.

"Teško. Makar u ovim sredinama. To je više nego teško i gotovo nemoguća misija, makar u ovom trenutku", kaže on za Atlas televiziju.

Predsjednik Skupštine, Đorđe Suhih, saglasan je da funkcije treba da pokrivaju partijski kadrovi koji jesu stručni i koji će, kako kaže, najbolje sprovoditi politiku partije u toj oblasti. Na pitanje zašto onda postoje konkursi, Suhih odgovara:

"Zato što vi ne zapošljavate ljude samo zato što su članovi partije, nego normalno da birate osobu koja može da odgovori na to mjesto i koja može da bude najbolja osoba koja će odraditi ono što ta politička partija misli da treba da odradi. Takvu lokalnu samoupravu ne zovem profesionalnom i depolitizovanom, zovem profesionalnom i stručnom", kaže Suhih za televiziju Atlas.

Govoreći o najavljenoj kontroli poslovanja prethodne gradske uprave, Suhih je rekao da će pružiti podršku da se na čelu radnog tima koji će vršiti reviziju nađe opozicionar. Istovremeno, DPS neće imati ništa protiv toga da se provjeri posao svih onih koji su bili u gradskoj upravi.

"Očekujem da u toj komisiji koju ćete formirati za reviziju uključite da bude na čelu neko iz opozicije. To je neka vrsta anketnog odbora, ako ćemo pravo, i trebalo bi da bude neko iz opozicije na čelu", kaže Branka Bošnjak iz DF-a.

Vladajuće stranke najavile su da će uređaj za prečišćavanje otpadnih voda u Glavnom gradu biti prioritet u rješavanju infrastrukturnih problema, a iz DPS-a preciziraju da će biti završen za 4 godine. Iz iste stranko potvrđeno je i da se u četvorogodišnjem mandatu aktuelne vlasti neće graditi tunel kroz brdo Gorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније