Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 03. 2013. 18:45 >> 14:53
8

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Lekić: Imam naglašeni sluh za zahtjeve slabijega

"Kad god se primaknu izbori, neko u Malesiji nastoji da raspiri i osnaži podjele i svađe među komšijama, rođacima i prijateljima. A istovremeno se legitimni zahtjevi za lokalnom samoupravom Tuzi i dalje beskrajno guraju u drugi plan. To politikanstvo je dobro poznato svakome u ovom kraju, ono je protiv interesa čitave Malesije, i ja ću se boriti protiv takvih i sličnih manipulacija.", rekao je nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić, u neformalnom razgovoru sa jednim brojem političkih aktivista različitih albanskih partija i sa građanima GO Tuzi.

Lekić je, kako saopštava njegov Izborni štab,  tokom današnjih razgovora o brojnim temama, podsjetio sagovornike i na svoje trajno lično opredjeljenje - da se uvijek protivi svakom političkom maksimalizmu.

Lekić je rekao da se jednako protivio maksimalizmu Beograda prema Kosovu tokom perioda 92/93, što je tada jasno saopštavao prištinskim medijima na albanskom jeziku, baš kao što se danas protivi nekim maksimalističkim zahtjevima koji dolaze iz Prištine.

"Kao što sam tada ustajao u odbranu legitimnih političkih zahtjeva albanske strane, tako se danas zalažem za one političke zahtjeve koji su razumni i kompromisno  ostvarivi, a dolaze sa srpske strane. Ja sam uvijek imao naglašeni sluh za zahtjeve slabijega i obespravljenoga. Zato sam uvijek insistirao na pravednim i kompromisnim rješenjima. Ja iskreno priželjkujem rješenje koje će biti rezultat dogovora albanske i srpske strane, i kao predsjednik Crne Gore ću imati aktivan stav na iznalaženju takvog pravednog rješenja, koje bi vodilo trajnoj stabilnosti u regionu", rekao je Lekić tokom današnjih susreta u Tuzima. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније