Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 10. 2014. 08:16 >> 08:15
35

DŽOMIĆ LEKIĆU

Pravoslavci će odgovoriti na izborima

Protojerej stavrofor Mitropolije crnogorsko primorske SPC Velibor Džomić kazao je da je lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić podržao govor mržnje prema crkvi koji je započeo odbornik DF-a sa Cetinja Boban Batrićević i da će “pravoslavni Srbi, Crnogorci i Rusi na to odgovoriti na izborima“, prenosi Dan.

Lekić je ranije odgovorio Džomiću da nema namjeru da odgovara na Džomićevo pitanje da li podržava vrijeđanje crkve, uz ocjenu da je takvo pitanje besmisleno.

Džomić je to pitao Lekića nakon objavljivanja kolumne odbornika DF-a na Cetinju Bobana Batrićevića, u kojoj je hodočasnike nazvao „bradatim i znojavim“, a hram u Podgorici „Hram Hristovog razvoženja“.

Džomić je kolumnu okarakterisao kao govor mržnje.

„Veoma dobro sam razumio poruku Miodraga Lekića. Evidentno je da on ne samo da je javno podržao govor mržnje prema crkvi, Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, djelu pravoslavnog svještenstva i vjernicima, već je i sam uputio uvrede uz neuspjeli pokušaj da ovu raspravu svede, u samo njemu znanu, personalnu ravan. Ne želeći da se spuštam na taj nivo, mislim da će pravoslavni Srbi, Crnogorci ali i Rusi znati to da cijene i da će umjeti da se prema tom neciviloizacijskom i politikantskom činu Miodraga Lekića adekvatno odrede. O odnosu Miodraga Lekića prema svojim biračima, koje je drsko uvrijedio njegov saradnik i odbornik sa Cetinja, a on javno podržao, neka razmišljaju njegove kolege – lideri DF-a. Sudeći po odgovoru Lekić bi više da brine o ugledu Mitropolije, a manje o ugledu DF-a“, kazao je Džomić prenosi Dan.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније