Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 03. 2013. 17:05 >> 17:08

REAGOVANJE

Gegaj: Vujanović je pravi izbor manjina

Poslanik i član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj ocijenio je nekorektnim stavove predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića da vlast raspiruje podjele u Malesiji pred svake izbore.

Lekić je, kako je sinoć saopštio njegov Izborni štab, „u neformalnom razgovoru sa jednim brojem političkih aktivista različitih albanskih partija i sa građanima“, kazao da „kad god se primaknu izbori, neko u Malesiji nastoji da raspiri i osnaži podjele i svađe među komšijama, rođacima i prijateljima. A istovremeno se legitimni zahtjevi za lokalnom samoupravom Tuzi i dalje beskrajno guraju u drugi plan. To politikanstvo je dobro poznato svakome u ovom kraju, ono je protiv interesa čitave Malesije, i ja ću se boriti protiv takvih i sličnih manipulacija".

„Sa indignacijom odbacujem tvrdnje pojedinih političara, relevantnih, ali i onih nerelevantnih pojedinaca koji pozivaju građane Albance da bojkotuju predsjedničke izbore. Takođe, dolazak gospodina Lekića u Tuzi i njegova pridika kako treba da se opredjele Albanci u Crnoj Gori mislim da je nekorektna, jer Albanci su znali svih ovih godina da idu pravim putem, prvo glasajući za nezavisnu Crnu Goru na referendumu 21. Maja, što gospodin Lekić nije učinio, a isto tako u većini glasajući za DPS Crne Gore koja je svih ovih godina bila katalizator svih procesa koji su vodili očuvanju vjerske trpeljivosti i dijaloga i razumijevanja među ljudima“, naveo je Gegaj u reagovanju dostavljenom Portalu RTCG.

Prema Gegaju, zna se dobro ko je raspirivao nacionalnu i vjersku mržnju, što je juče u Tuzima gospodin Lekić pripisao DPS-u.

„Vujanović je, kao ministar policije, poslao policiju na svaki prilaz prema Malesiji, čuvajući građane Malesije od ekstremnih nacionalističkih snaga one iste snage koje Vama, gospodine Lekiću, danas aplaudiraju na promotivnim skupovima. Albanci u Crnoj Gori, i ne samo oni, već ubjedljiva većina građana Crne Gore će sigurno na predsjedničkim izborima zaokružiti broj jedan, tj. kandidata DPS Filipa Vujanovića, koga podržavaju sve nacije i sve  vjere u Crnoj Gori“.

Gegaj dalje navodi da „manjinski narodi u Crnoj Gori ne zaboravljaju da je DPS Crne Gore, zajedno sa kandidatom Filipom Vujanovićem kao ministrom, premijerom i predsjednikom države,  sačuvao mir, multietnički sklad i toleranciju. Crna Gora je država ravnopravnih građana koja, po standardima najrazvijenih država, uvažava nacionalne, etničke, vjerske i kulturne razlike. Multietničnost je naše najveće bogatstvo i snaga. Na najboljoj tradiciji gradimo modernu, evropsku državu, državu razumijevanja, tolerancije, uzajamnog poštovanja i sigurnosti za sve. To je esencija politike koju vodi i Filip Vujanović, što se prepoznaje u najširoj javnosti, daje joj snagu i čini najkompetentnijim kandidatom za predsjednika države  koji nudi sigurne odgovore u svim fazama razvoja našeg društva“.

Manjinski narodi  će podržati Filipa Vujanovića, jer ih on doživljava kao kvalitet koji miri razlike i briše granice, naglasio je Nikola Gegaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније