Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2014. 08:04   >>  08:02 7

GEGAJ OCIJENIO

Albanci neće nauditi Crnoj Gori

Poslanik DPS-a Nikola Gegaj kazao je da su Albanci u Crnoj Gori pokazali i dokazali" da su prijatelji države Crne Gore, njenih simbola i svih njenih naroda.

 

On je rekao da Albanci nikad nijesu bili remetilački faktor, već faktor stabilnosti.

"Treba da međusobnim uvažavanjem učvrstimo i gradimo nove mostove povjerenja, tolerancije, razumijevanja i uvažavanja. Pojedini političari, koji u kontinuitetu na područjima gdje žive Albanci u Crnoj Gori doživljavaju političke poraze, sada plasiraju priču o nekakvoj Velikoj Albaniji, koja navodno prijeti da osvoji i pojedine teritorije Crne Gore. Takvim dušebrižnicima teritorijalnog integriteta Crne Gore poručujem da budu spokojni, jer ovdašnji Albanci nikad nijesu naudili Crnoj Gori, niti će ikada. Crna Gora je zajednička kuća svih nas", rekao je Gegaj za Dan.

On je ocijenio i da je teza o Velikoj Albaniji "anahrona i kao takva neprirodna".

Sa druge strane, poslanika DF-a i član Odbora za bezbjednost i odbranu Predrag Bulatović rekao je da smo svjedoci regionalno organizovane i koordinirane ekstremističke akcije sa pozicije velikoalbanskog nacionalizma i novog promovisanja tvoraca ideje Velike Albanije.

"Nakon desanta zastave Velike Albanije na Beograd, odmah su sinhronizovano u Albaniji, Makedoniji, Kosovu i Crnoj Gori organizovane proslave na kojima se slavi incident, sukob i mržnja. Sve to prate vješti komentari i stavovi onih koji podržavaju ideju Velike Albanije, uključujući i tamošnjeg premijera. Naglasimo da su skupovi bili održani i u Crnoj Gori, u Ulcinju, Plavu i Tuzima, te da je to pratilo primitivno kamenovanje albanske ambasade", rekao je Bulatović.

Rekao je da je stoga "osnovano zaključiti da su pojedinci ispoljavali političke stavove mržnje protiv Crne Gore i njenog ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta".

"Da li je na djelu ekstremizam širih razmjera i ko stoji iza toga trebalo je da saopšte nadležni državni organi i da o tome obavijeste Skupštinu i matični odbor", kazao je Bulatović.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније