Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

20. 10. 2014. 13:25 >> 15:49
8

KRIVOKAPIĆ UPOZORAVA

Uhvatio nas zamor od evrointegracija

Datum potpisavanja aneksa koalicionog sporazuma Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske partije socijalista (DPS) je manje važan, poručio je predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić, navodeći da je bitnije to uraditi kako treba, kako bi krajem naredne godine imali dupli dobitak na istom poslu. On je rekao da je Crnu Goru uhvatio zamor od rada na integraciji zemlje u Evropsku uniju (EU).

 

Krivokapić je, upitan kad se može očekivati potpisivanje, kao i da prokomentariše način sprovođenja reformi sa koalicionim partnerom, nakon izjave lidera DPS-a o padu entuzijazma u redovima te partije, rekao da je Izvještaj o napretku doživio tako – da nije samo zamor od proširenja Evropske unije (EU), nego da je pomalo zamor uhvatio i Crnu Goru od rada na integraciji u EU.

„I vjerovatno je po istoj osnovi premijer to konstatovao da je to unutar partije. Nemam pravo da se u to miješam, ali, u cjelini, mislim da Crna Gora mora naći nove motivacije, tim prije što je naredna godina na dva nivoa od velike važnosti za Crnu Goru“, rekao je Krivokapić nakon sastanka sa predsjednicom Skupštine Srbije, Majom Gojković.

On je ocijenio da je naredna godina važna kad su u pitanju NATO integracije, kad je ostavljen dopunski rok da Crna Gora pokaže da je sposobna da ispuni kriterijume, ali i važna ispitna godina kad su u pitanju evropske integracije.

„U nekliko oblasti postoji potpuno poklapanje i zato sam inicirao u maju, kad je bilo izvjesno da neće biti poziva, najavu da ću tražiti redefinisanje naših odnosa u skladu sa prioritetima EU i NATO i to se dešava. Dan kasnije ili ranije – u toku oktobra ili početkom novembra kad će biti potpisano, manje je važno“, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, važno je da to urade kako treba. „Da ključne tačke, koje su nam već pokazane, lociramo, da nađemo i ljude i motivacije koji će to uraditi u veoma zahtjevnoj godini i da zajedno uradimo to kako bi krajem 2015. imali dupli dobitak na istom poslu“.

„Radićemo jedan posao, vladavina prava nema dva posla za NATO i EU, reforma bezbjednosnog sektora nema dva posla za NATO i EU. To je isti posao, gdje možemo dobiti dvije nagrade – dobar izvještaj o naprektu i izbjegavanje klauzule o balansu i poziv za članstvo u NATO“, rekao je Krivokapić.

On je poručio da naredna godina ima ogromnu važnost.

„I premijer i ja dijelimo puno uvjerenje da moramo odgovoriti na pravi način“, poručio je Krivokapić.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније