Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2014. 08:07 >> 08:05
50

NUDI MIR A NE RAT

Danaj bi da UL pripoji Albaniji

Lista „Za Prirodnu Albaniju” želi da od Ulcinja do Rta Stilos u Grčkoj ne bude granica među Albancima, kazao je čelnik te liste Kočo Danaj. U izjavi dostavljenoj Danu, Danaj je rekao da treba eliminisati vještački stvorene granice među Albancima na Balkanu.

 

On je najavio da će lista „Za Prirodnu Albaniju” uskoro zatražiti od Međunarodnog suda pravde u Hagu da preispita odluke Londonske konferencije iz 1913. godine, prema kojima Albanija postoji u današnjim granicama.

Danaj naglašava da „Prirodnu Albaniju” ne treba stvarati nasiljem, već „sredstvima iz demokratskog korpusa”, te da je to „ponuda mira, a ne rata”.

„Prirodna Albanija je progresivna evropska ideja. Dok je ujedinjenje Albanaca garancija za stabilnost Evrope, što svi dijelimo, kao pristalice „Prirodne Albanije” odbijamo da odustanemo od naših zamisli u ime praznih parola ili poređenja koja su nam uvijek nuđena“, rekao je Danaj.

Čelnik liste „Za Prirodnu Albaniju” naglašava da je albanski narod nepravedno podijeljen i da njegovi pripadnici sada žive u više država, što umanjuje njegove potencijale za razvoj i napredak.

„Mi smo narod podijeljen na pet djelova. Danas, kada su svi režimi u regionu demokratski, nastojimo da se ujedinimo kroz demokratske načine. Ne želimo da ustajemo na štetu susjeda, ali niko od naših susjeda ne može da funkcioniše normalno na račun naše zemlje i preko naših leđa“, ocjenjuje Danaj.

On smatra da je odlukama Londonske konferencije iz 1913. godine albanska država rasformirana na pet djelova..

„Predstavićemo dokaze da su političari koji su živi, i oni mrtvi koji su prihvatili ove odluke, prihvagili kolonijalne odluke, i stoga je jasno da takve odluke moraju biti otkazane“, zaključio je Danaj.

Пратите нас на

Коментари50

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније