Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2014. 13:38 >> 13:36
3

RADUNOVIĆ SAOPŠTIO

DF će tražiti reforme do kraja

Predsjednik Odbora za evropske integracije i poslanik DF-a Slaven Radunović rekao je da zamor u proširenju postoji smao kad je u pitanju politička volja.


Premijer Milo Đukanović ranije je kazao da se DPS ne boji konkurencije, već potencijalnog zamora i nedovoljnog reformskog entuzijazma u redovima te stranke.

Radunović je agenciji Mina rekao da je bilo potpuno logično očekivati da će doći do ovakve situacije, kad se istroše svi pozitivni argumenti za koje su zaslužne državna administracija i kada se usklade sva tražena dokumenta sa evropskim zakonodavstvom i na kraju ostane ono bez čega se ne može – a to je da se pokažu mjerljivi rezultati u borbi protiv oranizovanog kriminala i korupcije.

„Kvalitet reformi je definitivno najvažniji i Demokratski front, a siguran sam i ostali poslanici iz opozicije, neće odustati od toga da traže da se sve reforme izvedu kvalitetno i do kraja“, naveo je Radunović.

On se, kako je kazao, nada i da će EU ostati na istim pozicijama, a to je da nema gledanja kroz prste crnogorskim vlastima, kao što su naučili i da će morati da se kompletno pozabave problemima, prvenstveno u svojim redovima.

„Lično mislim da ova vlast i Vlada nema snage da sprovede takve reforme u djelo i da bez demokratske smjene vlasti neće ni biti daljeg napretka u evrointegracijama“, poručio je Radunović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније