Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2014. 14:05 >> 14:04

TVRDE U POZITIVNOJ CG

Cetinjski odbor funkcioniše nesmetano

Cetinjski odbor Pozitivne Crne Gore funkcioniše nesmetano i ta partija se, kako je saopšteno, bavi problemima Cetinjana, a ne praznom političkom pričom i nadgornjavanjima.

Predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne na Cetinju, Petar Borozan, saopštio je da su građanski orijentisane snage i devedesetih godina imale napade i upade sa svih strana i da su se tada znale odbraniti, a danas još bolje i još lakše.

“Pozitivna nije na Cetinju pravljena da se utapa u druge političke saveze što je bila očigledna namjera pojedinaca, a daleko je i od politike Socijaldemokratske partije, čiji je program u redu, ali čije ponašanje na državnom nivou samo pomaže Demokratskoj partiji sociajlista”, naveo je Borozan.

Pozitivna, kako je rekao, kao stranka koja je opoziciona, a koja neće ni da se utapa u druge saveze, bila je na političkoj vjetrometini i podložna velikom udaru.

“Kojem smo, sa zadovoljstvom konstatujem, u potpunosti odoljeli. On ističe da u prijestonici Pozitivna ima značajnu perspektivu, jer nakon preživljavanja ujdurme organizacija iz svega izlazi stabilnija i jača. Cetinjani vrlo dobro zanju ko je ostao, a ko izašao iz stranke, i ja tu nemam šta da dodam”, saopštio je Borozan.

“Opštinski odbor Pozitivne na Cetinju je na sinoć odžanoj sjednici konstatovao da, uprkos ciljanoj medijskoj halabuci, Odbor prijestonice funkcioniše potpuno nesmetano i u punom kapacitetu. U narednom periodu će biti izabran i kompletan sastav novog Predsjedništva kojeg će predložiti predsjednik Odbora Borozan”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da je stranku napustilo oko 15 odsto članstva i da je sa jednim dijelom njih potrebno obaviti dodatne razgovore. “Naime, kod određenog broja ljudi je uočeno raspoloženje da preispitaju svoju odluku o istupanju, dok je jedan broj članova mimo njihovog znanja stavljan na spiskove za iščlanjenja”.

“Sinoć je Odbor donio odluku da se ubuduće Pozitivna bavi prije svega rješavanjem ogromnih problema Cetinjanki i Cetinjana, a ne praznom političkom pričom i nadgornjavanjima”, saopštio je Borozan.

U tom pravcu je, navodi se, dogovoreno da se u lokalnom parlamentu pokrenu inicijative koje su vezane za rješavanje teških socijalnih slučajeva radnika koji godinama već čekaju na otpremnine, a koji su odnosu na radnike iz drugih gradova u zapećku.

“Od lokalnih vlasti će insistirati da se zauzmu kod Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija koja su u nadležnosti njihovih partijskih drugova, i da se ta pitanja rješavaju barem kao što se to rješava za radnike iz Podgorice ili Nikšića”, kaže se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније