Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2014. 14:14 >> 14:14
2

KRŠE ZAKON

DPS: Iz DF-a falsifikuju izvještaje

Iz Demokratske partije socijalista ističu da konstituenti Demokratskog fronta krše zakon prilikom trošenja novca poreskih obveznika, što, kako navode, dokazuje Državna revizorska institucija.

"Već nekoliko godina uzastopno Državna revizorska institucija konstatuje i dokazuje da konstituenti Demokratskog fronta vrše krivična djela prilikom trošenja novca poreskih obveznika. Kontrola prihoda i rashoda za 2013. godinu Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene nije rezultirala pozitivnim mišljenjem, što znači da su se i ove godine te partije bavile švercovanjem finasijskih iskaza, poslovale suprotno zakonima Crne Gore, novac trošile na jedan, a prikazivale na drugi način", saopšteno je iz DPS-a.

Kako ističu, funkcioneri DF-a su primali ogromne honorare od svojih partija, a nijesu ih prikazivali u svojim izvještajima koje su obavezni da dostavljaju Komisiji za sprječavanje sukoba interesa.

"Cijela crnogoska javnost sluša o navodnom poštenju Demokratskog fronta, njihovim ekspertima i „vrlim“ borcima za demokratizaciju Crne Gore. Kada je već tako, što sami sebe ne demokratizuju, već svake godine u izvještajima DRI čitamo o njihovim finansijskim malverzacijama, isplati gotovine bez pokrića, enormnim honorarima za njihove funkcionere bez opisa posla i postojanja bilo kakvih kriterijuma. Ne prođe ni dan da ne pomenu Zakon o finansiranju političkih partija, a njihovim rasipničkim finansijskim poslovanjem svakodnevno krše taj zakon i mnoge druge i to do nivoa krivične odgovornosti", poručuje se u saopštenju.

Takođe, kazali su da isto važi i za neformalnu političku grupu iz DF-a, "koja pored ambicije da postane partija pristaje da bude samo frakcija i to na podračunu Nove srpske demokratije, mimo pravila i mimo zakona".

Zaključuju da je upravo iz tih razloga DF u opoziciji, jer građani ne žele da prihvate takav model ponašanja i poslovanja.

"Međutim, glavno je pitanje do kada će tužilaštvo i nadležne institucije ćutati na eksplicitno i dokazano nezakonito postupanje konstituenata Demokratskog fronta i kada će krenuti da se obračunaju sa kriminalnim aktivnostima u njihovim redovima", naglašavaju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније