Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2014. 16:37 >> 17:28
2

PCG U BARU (NE)POSTOJI

Novaković: Zloupotreba zvanične adrese PCG

Predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore u Baru Radomir Novaković kazao je da saopštenje ranije dostavljeno medijima, predstavlja ''grubu zloupotrebu zvanične adrese OO Pozitivne u Baru'', pri tome ne navodeći o čijoj se zloupotrebi radi.

Podsjetimo, nešto ranije, u saopštenju potpisanom sa "OO PCG Bar", navodi se da 39 od 45 članova Opštinskog odbora PCG u tom gradu napušta ovu stranku i podnosi ostavke. Takođe, kako su kazali, četiri od pet članova Predsjedništva Opštinskog odbora ove stranke takođe napušta stranku.

Kažu da, suštinski, organi ove stranke i sama stranka u Baru više ne postoje.

„Nakon svega što se dešavalo u stranci, grubog kršenja načela demokratije i svih partijskih akata, nedoličnog ponašanja predsjednika stranke prema svojim najbližim saradnicima,  autokratskog vođenja stranke i dijeljenja funkcija, priklanjanja vladajućim partijama od strane užeg rukovodstva, možemo zaključiti da je Pozitivna prekršila sve one principe i ciljeve zbog kojih je osnovana. Drugim riječima,razloge zbog kojih smo svi sa puno entuzijazma i ideala ušli u Pozitivnu, par njenih funkcionera koji se sada predstavljaju kao “Pozitivna Crna Gora” su pogazili, pa vrijednosno i svrsishodno PCG u svom originalnom obliku više ne postoji“, navode iz Opštinskog odbora Pozitivne.

Podsjećaju da je ovu stranku u Baru već napustilo ili se pasiviziralo preko 100 uglednih članova, a među njima i veliki broj osnivača.

„A sve zbog pogrešnog vođenja stranke, unutarstranačkog apsolutizma, potpune centralizacije, ostavljanja OO PCG Bar da se sam snalazi, bez komunikacije sa članovima i simpatizerima, kao i pogrešne, nejasne politike koja je Pozitivnu gurnula ka DPS i SDP“, navodi se u saopštenju.

Članovi barskog Odbora PCG izvinili su se svim bivšim članovima, kao i bivšim glasačima koje su, kako kažu, animirali „zbog zajedničkog osjećaja izigranosti i prevare naše ambicije da grad Bar i Crnu Goru učinimo demokratskom i građanskom“.

Tvrde da će, svakako, ostati na okupu, „boreći se za ideale i vrijednosti koji su nas spojili, jer smatramo da naš grad i ogromna većina koja je napustila PCG imaju dovoljno reformskog i građanskog potencijala da iznesu teret prijeko potrebnih političkih i društvenih promjena“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније