Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 10. 2014. 12:56 >> 12:53
1

POZITIVNA PODGORICE

Rješavati nagomilane probleme građana

Nakon što su unutarstranački problemi postali prošlost, Gradski odbor Pozitivne saopštio je da je prioritet u daljem radu rješavanje nagomilanih problema koji opterećuju građane Podgorice.

 

Gradski odbor će, kako je saopštila članica Odbora Zagorka Pavićević, djelovati afirmativno kako bi se što hitnije pristupilo stvarnom, a ne formalnom rješavnju problema koji se odnose na osobe sa invaliditetom.

"Podsjećamo da je Crna Gora u cilju približavanja EU usvojila značajan broj propisa iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, čak i potpisala i ratifikovala najveći akt UN, Konvenciju o pravima osoba sa invaliditetom i akcionim protokolom. No,da ova vlast samo na papiru usvaja propise, zakone i ratifikuje međunarodne akte , a suštinski ne primjenjuje njihove odredbe, najbolje pokazuje Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom", rekla je Pavićević.

Poražavajuća je činjenica, smatra ona, da i pored obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom državni organi to nerado čine, naročito Ministarstvo prosvjete, koje nema niti jednu zaposlenu osobu sa invaliditetom.

"Ovakvim pristupom Ministarstvo pokazuje da je inkluzija samo strategija, a ne cilj. Pozitivna Crna Gora će ubuduće insistirati da inkluzija postane stvarnost, a zapošljavanje osoba sa invaliditetom u skladu sa stručnom spremom i zakonskim odredbama.
Krajnje je vrijeme da se grad i država pobrinu za probleme ovih građana, a ne da ih se samo sjete 15.oktobra na Dan bijelog štapa i 3. decembra na Dan osoba sa invaliditetom", istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније