Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 10. 2014. 21:11 >> 21:08
1

DAN REPUBLIKE TURSKE

Tanilir: CG ima važnu ulogu u regionu

Povodom 91.godišnjice od osnivanja Republike Turske, ambasada ove zemlju u Crnoj Gori priredila je večeras koktel za predstavnike javnog, kulturnog i političkog života, kao i za predstavnike diplomatskog kora. Ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir je istakao da Crna Gora igra bitnu ulogu u očuvanju mira i bezbjednosti u regionu.

"Dajemo snažnu podršku prijateljskoj Crnoj Gori i njenim evropskim i evroatlantskim ciljevima. Paralelno s našim političkim odnosima, koji su na izvanrednom nivou, ekonomski i kulturni odnosi sve više jačaju", kazao je ambasador Tanilir.

Na početku ceremonije, pročitano je pismo predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, u kome se navodi da su pravda i mir temeljni principi politike Turske.

"Politika Turske se zasniva na odbrani mira i pravde u svijetu, poštujući unutrašnja pitanja i teritorijalni integritet svake zemlje. Ove vrijednosti smo čuvali i branili 91 godinu i kako danas tako i u buduće, oni će da budu temeljni principi vanjske politike Turske. Turska nikada neće oklijevati da podrži pravednost i mir i nastaviće braniti prava ugroženih u svakom pogledu", navodi se, između ostalog, u pismu Erdogana.

Prijemu povodom 91. godišnjice Republike Turske prisustvovali su potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović, ministri u Vladi Crne Gore, brojni poslanici, ambasadori, kao i vjerski velikodostojnici.

 

Tekst i foto: Anadolija

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније