Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 10. 2014. 16:14 >> 17:05
12

DPS LEKIĆU

"Vječiti gubitnik u političkom nokautu"

Iako smo navikli da vječiti gubitnik, lider Demokratskog fronta, ima konfuzne i nejasne političke stavove, ili da ih uopšte nema, u posljednjem saopštenju za javnost iznio je rekordan broj nelogičnosti, navodi se u reagovanju Demokratske partije socijalista.

DPS reaguje na izjavu Lekića koji je kazao da se premijer stavom da je afera Snimak iskontruisana i nepostojeća, ponovo  potcjenjivački i sa nipodaštavanjem odnosi prema  domaćoj demokratskoj javnosti, Evropskoj uniji i drugim međunarodnim faktorima koji u ime demokratskih principa traže pravno politički rasplet tog slučaja.

"Već duže vrijeme vapi za javnim sučeljavanjem sa predsjednikom Demokratske partije socijalista i kada mu se za to pruži prilika u Parlamentu, sjutradan Miodrag Lekić naknadnom pameću pokušava da pojasni ono što je juče mislio da kaže ili što je namjerno zaboravio da saopšti u direktnom obraćanju. Iza olovke i papira mnogi se okuraže", navodi se u reagovanju DPS-a.

U DPS-u se pitaju kakvo bi tek izgledalo Lekićevo saopštenje kada bi premijer prihvatio TV razgovor sa njim.

"Vjerovatno bi imalo obim romana, sadržaj pravdanja, a oni koji bi ga htjeli pročitati morali bi za to iskoristiti godišnji odmor.

I pored svega Lekić i dalje traži duel. Do skoro nijesmo, ali sada znamo da je politički mazohizam jedna od karakteristika lidera Fronta. Koga bi poveo u studio da baci peškir nakon političkih nokauta koje bi doživio, ostaće enigma", poručuju iz DPS-a.

Pitaju i ako su DPS i Milo Đukanović izgubili izbore u Podgorici, kako to da Lekić nije gradonačelnik, već Slavoljub Stijepović?

"Zbunjenost kod ostalih predstavnika Fronta o pobjedniku izbora u Podgorici bi donekle mogli da razumijemo. Međutim, gospodin Lekić je bio dugo ambasador u državi u kojoj partija koja osvoji 30 odsto podrške birača proglasi pobjedu, a u Crnoj Gori, tj. Podgorici koalicija koja je osvojila preko 49 odsto mandata za Lekića nije pobjednik izbora", navodi se u reagovanju DPS-a.

Pozivaju Lekića da saopšti svoj stav o pristupanju NATO-u, pa makar mu stav, kako navode, bio podudaran sa „vojvodom“ u njegovim redovima.

"Besomučno ponavljanje neistina o tzv. afere snimak govori o političkoj neprincipijelnosti Miodraga Lekića. Kad je već voljan da nastavi sa političkim aktivnostima na tu temu, neka provjeri da li su za glasove dijeljeni motokultivatori i građevinske dozvole, da li su u raspodjeli funkcija tražena preduzeća gdje ima više para i mogućnosti da se zapošljavaju partijske pristalice, da li su kritikovani koalicioni partneri zato što nijesu poništili glasanje na pojedinim biračkim mjestima da bi se u narednom krugu popravio rezultat, kako se i za koliko novca kupuju glasovi umjesto da se isplate putni troškovi studentima, kako su pravljeni planovi da se od novca građana formiraju mediji koji bi služili promociji jedne politike, jesu li autentična priznanja kako se uređuju pojedine novine itd. Sve to ima u svojim redovima, to su razgovori sa sastanaka Nove srpske demokratije, a političku krađu su organizovali njegovi poslanici, pa neka "demokrata" Lekić to istraži i sam da politički doprinos u rasvjetljavanju afere Snimak. Nemamo ništa protiv", zaključuju u DPS-u.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније