Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 10. 2014. 13:37 >> 13:37
5

NA DAN PARADE

Dedeiću zabranili Molitveni hod

Crnogorska policija zabranila je Srpskoj listi (SL) da organizuje Molitveni hod u nedjelju, kada se održava Parada ponosa, a njihovoj aktivistkinji Dijani Drobnjak preporučili da se u nedjelju ne pojavljuje na ulicama Podgorice, saopšteno je iz te vanparlamentarne stranke.

 

Iz SL su ocijenili da državni organi nijesu u stanju da poštuju ustavni poredak i ravnopravnost građana koji su formalno garantovani normama najvišeg pravnog akta i zakonima od kojih je značajan dio prepisan iz evropske regulative.

“Ukoliko je država odlučna da omogući anarhistima, koje gej lobi sa zapada finansira, da šetaju ulicama Podgorice prkoseći Pravoslavnoj crkvi, onda je bilo logično da se omogući i Srpskoj listi organizacija Molitvenog hoda. Imali smo namjeru da pošaljemo poruku  da je Podgorica Nemanjin grad koji se nije odrekao svoga smisla i prošlosti, ali je predsjedniku SL Dobrilu Dedeiću saopšteno da država neće dozvoliti, zbog rizika po bezbjednost, okupljanje protivnika održavanja gej parade”, navodi se u saopštenju.

Drobnjak je, kako su naveli, privođena u podgoričku policiju na informativni razgovor sa ciljem da joj se, protivno njenim zakonskim pravima, ,,preporuči'' da se u nedjelju ne pojavljuje na ulicama Podgorice.

“To je novi pritisak na slobodu političkog djelovanja u Crnoj Gori, nakon što su, za sada navodno nepoznati počinioci, opljačkali prostorije našeg stranačkog kluba u Podgorici i ukrali ili uništili značajan dio dokumentacije i materijala vezanog za predstojeću novembarsku Izbornu Skupštinu”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista će, kako su kazali, nastaviti da se i dalje politički dosljedno suprotstavlja agresivnoj propagandi nastranih u Crnoj Gori.

“Ne sporeći bilo kome autonomno pravo na odabir sistema vrijednosti, protiv smo održavanja provokativnih gej skupova zbog uznemiravanja većinskog dijela građanske javnosti od strane homoseksualnih aktivista. Zato krajnje otvoreno podržavamo sve građane koji će u nedjelju, 2. novembra, na ulicama Podgorice protestovati, na bilo koji način, zbog organizacije sramne parade kojom se prskosi i Bogu i porodici, ali i svemu normalnom i pristojnom u pojedincu i zajednici”, naveli su oni.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније