Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 03. 2013. 10:50   >>  12:59

KONSTITUTIVNA SJEDNICA

Sonja Nikčević predsjednica SO Nikšić

Predstavnica liste koalicije "Za Evropski Nikšić" Sonja Nikčević izabrana je za predsjendicu Skupštine opštine Nikšić. Ona je tu funkciju obavljala i nakon oktobarskih lokalnih izbora.

Nikčević je izabrana glasovima odbornika vladajuće koalicije.

Opozicija je, kako je i najavila, bojkotovala konstitutivnu sjednicu, a jedino su kratko došli odbornici Pozitivne, čiji je predsjednik  Ivan Radojičić izašao za govornicu i saopštio da neće učestvovati u radu, jer je smatraju “logičnim nastavkom političke korupcije započete 14.oktobra, koja traje i do danas“.

Nakon polaganja svečane zakletve, Nikčević je kazala da joj ponovni izbor za predsjednicu Skupštine predstavlja obavezu da učini sve što je u njenoj nadležnosti da život u Nikšiću bude kvalitetniji.

„To je izazov i vjerujem da naš grad, iako bremenit problemima pruža puno šansi i na nama je da ih prepoznamo i iskoristimo. Pozivam sve odbornike da u narednom periodu radimo u interesu Nikšića. Često se u žaru političke borbe izgovore grube riječi, ali ulazak u ovaj dom obavezuje da ih zamijenimo mudrom riječju“, kazala je Nikčević.

Na konstitutivnoj sjednici saopšteni su rezultati izbora i verifikovani mandati. Većinu ima koalicija DPS–SDP-LP sa 23 odbornika, Demokratski front 13, SNP tri, a dva Pozitivna Crna Gora.

Prije početka dnevnog reda sjednice, na zahtjev Koalicije Za evropski Nikšić - Milo Đukanović, hor je otpjevao himnu Crne Gore, koja je intonirana, kako je traženo, u „izvornom tekstu“.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније