Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 03. 2013. 14:25 >> 14:25
7

ODGOVOR

Lekić demantovao Kuoma

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić demantovao je danas dio svjedočenja Đerada Kuoma, u kojem je taj švajcarski biznismen italijanskim istražnim organima saopštio da ga je upravo Lekić upoznao sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.

Kuomo je naveo da je do sastanka došlo kako bi mu Vlada garantovala da mu neće konfiskovati cigarete u Crnoj Gori. Kuomo je tu izjavu dao 2005. godine, tokom istrage u tzv. duvanskoj aferi. On je na 71. strani izvještaja pred italijanskom istražiteljima, kazao da je Lekić prisustvovao njegovom prvom sastanku sa Đukanovićem.

Lekić je pozvao Vrhovnog državnog tužioca da pokrene istragu o aferi šverca duvana iz sredine 90-ih i tražio da se, ukoliko postoje, objave dokazi o njegovoj umiješanosti u tu aferu.

On je kazao da nikada nije upoznao Kuoma, jednog od četiri koncesionara licence za uvoz cigareta u Crnu Goru, ističući da ga sa njim u vezu dovode pojedinci i mediji bliski Đukanoviću koji pokušavaju da ga "uvale u njihovo kriminalno blato".

Vladimir Beba Popović, bivši šef biroa za komunikacije Vlade Zorana Đinđića, izjavio je ranije da je Lekić, kao ministar spoljnih poslova, nudio Kuomu organizovanje sastanka sa Đukanovićem.

Lekić, međutim, tvrdi da predstavnici vlasti falsifikuju detalje iz afere šverca cigareta kako bi pred predsjedničke izbore zaustavili promjene u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније