Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 03. 2013. 13:30   >>  13:31 1

BRISEL

File i Milić: Ispitati sve o aferi ,,Snimak''

Komesar za proširenje i politiku susjedstva Štefan File sastao se juče u Briselu sa liderom Socijalističke narodne partije Crne Gore, Srđanom Milićem.

 

Glavni fokus njihovog sastanka je bilo nedavno objavljeni audi snimci koji potenciraju nepravilnosti u trci za parlamentarne izbore, kao i navode o namjerama da vlast pretjerano utiče na birački spisak, navedeno je u saopštenju iz Fileovog kabineta, koje je objavljeno na sajtu Evropske komisije.

Komesar File je naglasio da je veoma važno da nadležni organi u potpunosti istraže sve navode.

"Nadam se da će parlamentarna istraga, koja je sada dogovorena, podignuti svijest o potrebi širokog političkog konsenzusa u tom pogledu", rekao je File.

Komesar je prenio gostu snažna očekivanja EU od zemlje koja je u pregovaračkom procesu, u vezi sa poštovanjem osnovnih ljudskih prava, funkcionisanjem pravosuđa i borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније