Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 11. 2014. 18:00 >> 20:51
12

MILIĆ PORUČIO

"Možemo više kao partija u vlasti"

Lider Socijalističke narodne partije SNP Srđan Milić smatra da ta partija, za dobro građana Crne Gore, može uraditi više kao partija u vlasti, ali ne, kako je naglasio, u nikakvim neprincipijelnim savezima.

Milić je, gostujući u emisiji Živa istina, kazao da je gubljenje vremena da SNP, nakon toliko godina, nekome dokazuje svoju opozicionu dosljednost.

Na opasku da je SNP i dalje opozicija i to opozicija u čiju opozicionu dosljednost otvoreno sumnjaju ostale opozicione stranke lider te partije Sr]an Mili' kaže da je nakon svih ovih godina dokazivati nekome da ste iskreni opozicionar "baš gubljenje vremena".

Naglašava da će, ako ponovo bude predsjednik stranke, prestati sa politikom stalne defanzive, pravdanja i dokazivanja.

"Način kako sam, kao predsjednik SNP-a, reagovao na napade i tzv. ponude za zajedničko djelovanje nije bio adekvatan onome sto je SNP značio tada i što sada znači u Crnoj Gori. Kada je posrijedi opoziciono djelovanje SNP-a, kome mi to treba da se pravdamo u Crnoj Gori? Onima koji nemaju svoj identitet, onima koji su na opozicionoj političkoj sceni stotinu puta već promijenili svoje ime i svoje pozicije?", pita se Milić, a prenosi radio Antena M.

Odgovarajući na pitanje da li dobru Crne Gore i dobru građana SNP više može da doprinese kao opoziciona, ili stranka u vlasti, Milić ocjenjuje da više može da uradi kao stranka u vlasti.

"Sigurno da mnogo više možemo uraditi kao vlast, ali ne u nikakvim neprincipijelnim savezima sa onima koji bi častan put SNP-a prvoga trenutka kada bi potpisali taj sporazum doveli u pitanje", naveo je Milić.

Na pitanje da li smatra da SNP ništa ne rizikuje pred Briselom zbog svoje politike prema Moskvi Milić odgovara.

"Smatram da bi SNP rizikovao čistotu svoga puta kada bi svoju politiku vodio shodno interesima bilo koga sa strane. Politika SNP se može voditi samo u SNP-u i shodno onome što je program te partije", kazao je lider SNP-a.

Milić, takođe kaže da je kandidaturu za izbor prvog čovjeka stranke prihvatio pred samu sjednicu Glavnog odbora partije. Objašnjava da je u 23 od 23 opštine u kojima SNP ima opštinske odbore predložen za predsjednika partije. Naglašava da se neće povlačiti iz trke za predsjednika partije.

Na pitanje da li je tražio objašnjenje poruke Alekse Bečića koji je kazao da želi da "zaustavi neodgovornu politiku" i da mijenja stvari "koje se godinama ne mijenjaju", te da li se tako nešto može, čitati i kao poruka vlasti, ali i kao poruka aktuelnom rukovodstvu SNP-a, Milić smatra da je to poruka upućena državnoj vlasti.

"A ukoliko je to poruka meni, gdje je bolja prilika nego na predstojećem Kongresu SNP-a da se tako nešto objasni", ocijenio je Milić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније