Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 11. 2014. 12:04   >>  14:34 4

VLAHOVIĆ U LISABONU

Cdu ne interesuju mrvice sa koalicionih lista

Liberalno-demokratske ideje i vrijednosti u Crnoj Gori treba da budu promovisane kroz ozbiljne i autentične političke organizacije i inicijative, koje imaju perspektivu i koje mogu da samostalnim nastupom na izborima zavrijede i opravdaju podršku građana, principijelno je stanovišta Crnogorske demokratske unije koje su, u susretu sa predsjednikom Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDA) Grahamom Votsonom, prenijeli predsjednik Cdu-a Miodrag Vlahović i član Predsjedništva stranke Dragan Ivančević.

Vlahović i Ivančević koji su, u Lisabonu, učestvovali u radu 35. Kongresa ALDE, Votsona su informisali o aktivnostima Cdu, posebno o samostalnom nastupu partije na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

„Za crnogorske demokrate i njihovu stranku – Crnogorsku demokratsku uniju – je važno da svoj politički kredibilitet i značaj grade i zasnivaju na podršci građana naše zemlje. Nas ne interesuje ''gostovanje'' na listama drugih partija, niti mrvice sa stola predizbornih koalicija“, kazali su Vlahović i Ivančević.

Spremnost i zainteresovanost Cdu za učešće u evropskoj asocijaciji liberalnih i demokratskih partija treba da bude utemeljena na jasnoj i uvjerljivoj poziciji u crnogorskoj politici, stav je čelnika Cdu.

„Zbog toga je Cdu opredijeljena da svoj politički angažman utemelji na samostalnom nastupu i na programima, idejama i predlozima koji će zavrijediti podršku crnogorskih građana, pa tek na osnovu toga da očekuje uvažavanje i traži promociju kod srodnih partija u inostranstvu“, prenijeli su lideri Cdua-.

Ovi stavovi i pozicije stranke, kako je saopšteno, naišli su na puno razumijevanje i saglasnost predsjednika ALDE, koji je izrazio podršku i poželio uspjeh Crnogorskoj demokratskoj uniji na izborima u Herceg Novom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније