Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 11. 2014. 13:40   >>  13:56 7

PORUKA KONGRESU

Cdu: SNP značajna za budućnost CG

U Crnogorskoj demokratskoj uniji Socijalističku narodnu partiju doživljavaju kao stranku od izuzetnog značaja za budućnost Crne Gore. „Razlike koje postoje u našim programskim orijentacijama i sagledavanju pojedinih važnih pitanja crnogorske zbilje, ne umanjuju potrebu za komunikacijom, niti naš interes za saradnjom. Naprotiv“, navodi se u poruci koju je Cdu uputila Kongresu SNP-a koji se danas održava u Beranama.

„Mi doživljavamo SNP kao prijateljsku partiju i kao ozbiljnog i odgovornog sagovornika i političkog partnera, sa kojim želimo da gradimo mostove razumijevanja i projekte na kojima ćemo zajednički raditi. Razlike među nama treba da budu povod, motivacija i razlog za naš razgovor i saradnju. Na to nas, pored ostalog, obavezuju ozbiljnost i važnost problema i izazova sa kojima želimo da se hvatamo u koštac“, navodi se u pismu koje je, u ime Cdu-a Kongresu SNP-a uputio potpredsjednik Dragutin Martinović.

U Crnogorskoj demokratskoj uniji su sigurni da ove dvije stranke, zajedno sa drugima u našoj zajedničkoj domovini, imaju prevashodnu obavezu, na koju ih upućuje i naša istorija i interesi svih crnogorskih građana: da nadvladaju surevnjivost, komplekse i barijere prošlosti i da, u međusobnoj komunikaciji, toleranciji i razumijevanju, daju zajednički doprinos razvoju naše Crne Gore.

„Nikada ne treba da zaboravimo, niti da dozvolimo da se to negira i ugrožava: svi smo mi u Crnoj Gori zajedno, svi smo ravnopravni i svoji na svome. Crna Gora je naša zajednička domovina i naša zajednička obaveza. Crna Gora je naša konstanta. Kada to priznamo sebi i podržimo druge koji tako misle, biće nam lakše da se suočimo sa izazovima i problemima, čije rješavanje – da bi bilo pravedno, legitimno i održivo – mora polaziti od te važne temeljne premise: ovo je naša zajednička zemlja i jedina domovina, čiju budućnost treba zajednički da stvaramo“, navodi se u poruci Cdu-a.

Zbog toga, kako kažu SNP može uvijek računati na korektan i prijateljski odnos Cdu.

Na kraju, poželjeli su da SNP danas donese mudre odluke, koje će je ojačati i biti zalog i fundament za njihovu konstruktivnu ulogu u crnogorskoj politici – u iskušenjima koja nas očekuju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније