Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 03. 2013. 14:58 >> 14:58
2

POZITIVNA CG

Vlast da pokaže demokratski kapacitet

Parlamentarna opozicija pokazala je volju za dogovorom o ustavnim izmjenama i sada je na vlasti da pokaže svoj demokratski kapacitet i ne bude isključiva, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore.

Pozitivna, kako je saopštila potpredsjednik te stranke, Azra Jasavić, želi snažan, profesionalan, efikasan, nezavistan i nepristrasan pravosudni sistem.

“To su naša osnovna očekivanja. Što se tiče Pozitivne, taj posao može biti brzo dovršen, ali vidjećemo da li će vlast biti konstruktivna ili će i dalje željeti sudstvo i tužilaštvo pod uticajem politike”, rekla je Jasavić agenciji MINA.

Prema njenim riječima, Ustavni odbor se povodom ustavnih promjena sastajao više puta.

“Mogu reći da smo uspjeli da odredimo tačke gdje smo saglasni i takođe je jasno gdje nemamo saglasnost. Čini se da je “zapelo” kod kvalifikovanih većina za sudstvo i tužilastvo, odnosno tu je potrebno da se usaglase opozicija i vlast”, navela je Jasavić.

Ona smatra da je opozicija pokazala volju za dogovorom.

“Sada je odgovornost na vlasti i da ona pokaže svoj demokratski kapacitet. U radu na Ustavnom odboru Pozitivna, a čini mi se i cijela opozicija, je pokazala vrlo konstruktivan pristup i nismo bili isključivi, sada je vrijeme da i druga strana počne tako da se ponaša”, poručila je Jasavić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније